Facebook hozzászólás
623

Így élték meg a szerelmesek ünnepét Valentin angyalai

Összebújó szerelmespárok andalogtak mindenhol, piros szívekben úszott az egész város. Február 14-én világszerte megünnepelték a szerelmet. Sokan pedig a hétvégére tették az ünnepi vacsorát. De hogyan is néz ki ez a nap a „pult” másik oldaláról? A GLAMOUR Women of the Year vállalkozó kategóriájának jelöltjei, Wossala Rozina étteremtulajdonos, Szalai Dori, a Chez Dodo macaronok megálmodója, valamint Muszula Tímea, a Laura Virág alapítója meséltek arról, hogyan zajlik náluk a Valentin-nap.

Wossala Rozina éttermeiben sokan megfordulnak, hogy ott romantikázzanak, és ő maga is alapvetően romantikus típusnak tartja magát. A jelentősebb alkalmakra mindig látványos vacsorával készül, és azt is elárulta, hogy szerinte milyen a tökéletes Valentin-napi menü.

Wossala Rozina, Kép: GLAMOUR Women of the Year
Wossala Rozina, Kép: GLAMOUR Women of the Year

– Egy különleges kagylós fogást tartalmaz egy szerelmes menü,és az este végét egy gazdagon csokis édesség zárja. Egy fondant vagy egy láva torta mindenképpen a menü részét kell, hogy képezze szerintem. –

Szalai Dórához, vagy ahogy a macaron kedvelők ismerhetik, Dodo-hoz jogosan társíthatjuk a legromantikusabb desszerteket, aki mint mindig, most is limitált kiadású finomsággal készült az ünnepre, sőt macaronos lánykérésnek is volt már szemtanúja.

Szalai Dóra, Kép: GLAMOUR Women of the Year
Szalai Dóra, Kép: GLAMOUR Women of the Year

– Nagyon sok férfi vásárol ilyenkor nálunk, és többségük kicsit tanácstalanul áll a pult előtt, ilyenkor a kolléganőimet szokták faggatni, hogy a lányok milyen ízű macaronakat szeretnek, nagyon aranyosak ezek a jelenetek. Egyszer pedig még egy lánykérés is volt nálunk, akkor macaronokra volt ráírva a nagy kérdés – mesélte Dóri.

Muszula Timiénél is a munkáról szólt február 14-e, sőt már az azt megelőző időszak is.

Muszula Tímea, Kép: GLAMOUR Women of the Year
Muszula Tímea, Kép: GLAMOUR Women of the Year

– A munkámból adódóan már hetekkel korábban készülünk a Valentin-napra. Ilyenkor különösen szerelmes hangulatban vagyok, hiszen tele van az üzlet romantikusabbnál romantikusabb ajándékokkal. Mivel ezen a napon egész nap az üzletben vagyok, így nálunk az ünneplés későbbre marad. –

Rozina, Timi és Dóri, három tehetséges és sikeres nő, akik munkájukkal hozzájárulnak az igazán romantikus hangulathoz, emellett pedig közös bennük az is, hogy mindhárman jelöltek a GLAMOUR Women of the Yearen. A szavazók 2018. február 19-én éjfélig ezen linken adhatják le voksaikat a jelöltekre.

Ezek a színek illenek a Valentin-napi vacsihoz
Az ételek színe hatással van az ízérzékelésre, a teríték színkombinációja pedig ronthatja vagy fokozhatja ezt az élményt. A színek az asztalon is ugyanazt a szerepet játsszák, mint a mindennapi életben: kiemelnek, elrejtenek, kiegészítenek, kontrasztot teremtenek. Így a teríték is fontos hatással van nem csak az étvágyra és a kedélyállapotra, hanem arra is, hogy hogyan érzi, érzékeli valaki az ételek ízét és az illatát. Az ételek és a teríték színének harmonizálása fokozza az összhatást és az ízek élményét.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!