Facebook hozzászólás
448

Igazi nyári napunk és rengeteg programunk lesz!

Kora délután már 31 fokot mutatnak majd a hőmérők, estére csupán 22 fokig mérséklődik a hőmérséklet – írja a Köpönyeg.hu. Szerte az országban remek programok várják az ünneplőket. Budapesten a 30. Mesterségek Ünnepe, míg Debrecenben az 50. virágkarnevál kápráztat el minket. Senki nem marad le semmiről, mert az MTVA körkapcsolásokkal, helyszíni közvetítésekkel számol be az eseményekről!    

Mesterségek Ünnepe, Kép: Németh Andrea
Mesterségek Ünnepe, Kép: Németh Andrea

Gyorsan melegszik az idő, sok napsütést, kora délutánra már 31 fokot ígér a koponyeg.hu. A portál szerint csak néhol felhősödik be, egy-két rövid zápor is kialakulhat, de az ünnepet nem zavarja majd! A tűzijátékok idejére is csak egy kis kardigánt vigyünk magunkkal, hiszen mindössze 22 fokig süllyed a hőmérséklet.

A 30. Mesterségek Ünnepe a Várban még holnap is tart. Munkatársunk, Németh Andrea képriportja és beszámolója minden bizonnyal elnyeri tetszéseteket!Színpad a Mesterségek Ünnepén, Kép: Németh Andrea

Két színpadon mintegy 60 órányi zenés-táncos programnak lehetnek részesei az odalátogatók!Stand a mesterségek ünnepén, Kép: Németh Andrea

Marha- és szarvaspörkölt, káposztás csülök, kolbászhegyek és pálinkakóstolás! Mindennek nagy a sikere!Csipkeverés, Kép: Németh Andrea

Lenyűgöző a csipkeverő asszonyok munkája és türelme! Egyetlen zsebkendő négy csücskére 4-4 körmintát készítenek. A csücskön ívelő kör 12 motívumszeletből áll. Egyetlen szelet elkészítése 2 órányi munka. Egykoron nagyon kedvelt viselet volt. Nemcsak a flamand, az orosz festők is szívesen megörökítették nemesek képmásain a gyönyörű kézimunkákat!

Mintegy 800 hazai kézműves mutatkozik be a 30. Mesterségek Ünnepén. Csak néhány különlegességet had emeljünk ki: fazekasok, fafaragók, játék-, csizma- és cipőkészítők vonultatják fel gyönyörű munkáikat, de nem hiányzik a mézeskalácsos sem. A vendég Üzbegisztán, ők fantasztikus szőnyegekkel kápráztatják el a látogatókat! Üzbég szőnyegek, Kép: Németh AndreaRengeteg gyerekprogram várja a kicsiket, és persze a családosokat. Teknőben mosnak a kislányok a Mesterségek Ünnepén, Kép: Németh AndreaNincs is jobb, mint teknőben mosni… Élvezték a jó kis „pacsálást” a kislányok, és helyszíni tudósítónk azt is elmondta, hogy a végén ki is teregettek… hiába, ez is egy mesterség…!

Az M1 egész nap körkapcsolásokkal számol be arról, miként ünnepel a Kárpát-medence.

Az 50. Debreceni Virágkarneválról, annak programjairól már többször hírt adtunk, most a tévés kollégákon a sor. Reggel 8-kor a Duna Worldön már kapcsolják Debrecent.

8.30-tól a Duna közvetíti a nemzeti lobogó felvonását. Ugyancsak a Duna Televízión látható 16.55-től a Szent Jobb körmenet, illetve 21.00 órától a budapesti tűzijáték. Ezután láthatjuk a Budavári Palotakoncertet, majd sokunk kedvencét 22.45-kor Jókai Mór: Az aranyember regényéből készült 1962-es filmet.

Parlament piros-fehér-zöld megvilágításban, Kép: wikimedia
Kép: wikimedia

A Dunán közvetített tűzijáték előtt ismét érdemes a Duna Worldöt választani, hiszen 19.15-kor az István, a király 2015-ös királydombi előadását nézhetik meg a rockopera rajongói.

Koncerttel köszönti az ünnepet a Petőfi TV: 22.40-től a Queen Hungarian Rhapsody – Live in Budapest című koncertfilmje kerül képernyőre, amelyben az együttes 1986-os egyetlen magyarországi fellépése látható.

A hétvégi program tervezői nem árt, ha tudják, hogy augusztus 20-a után ezúttal is megérkezik a szokásos hidegfront! Vasárnap délelőtt először csak a Dunántúlon, aztán az egész országban befelhősödik, eső bárhol lehet, és néhány fokkal bizony visszaesik a hőmérséklet!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!