Facebook hozzászólás
267

Hússzal is megy a Lego-kocsi

Lego-kockákból épített gépkocsit egy ausztrál vállalkozó és egy román technológus: a levegő hajtotta autót, amelynek végsebessége húsz kilométer/óra, Melbourne utcáin próbálták ki.

Húsz kilométeres sebességgel is száguldhat – Kép: BBC

A Lego-autó készítői több mint 500 ezer Lego-kockát használtak fel járgányukhoz. Közösségi finanszírozás segítségével építették meg a négy levegő hajtott motorral és 256 dugattyúval működő autót. A kerekeken kívül minden a híres játékkockákból készült a járművön. Steve Sammartino, ausztrál vállalkozó a BBC Newsnak elmondta, hogy ő maga „nem gépkocsi- és nem Lego-bolond”.

„Technológiai őrült vagyok – mondta –, és meg akartam mutatni, hogy mit lehetséges alkotni, ha egy elképzeléshez közösségi finanszírozás társul, és fiatal tehetséges embereket használunk hozzá. Találkoztam ezzel az őrült román tinédzserrel a világhálón, és előálltunk az ötlettel, de azt is tudtam, hogy én magam nem tudom finanszírozni”. Twitter-üzenetben keresett hát társbefektetőket. Negyven ausztrál ajánlott fel készpénzt a terv megvalósulásához.

Az autót 18 hónap alatt és sok-sok pénzből építette meg Sammartino és partnere, Raul Oaida Romániában, majd Ausztráliába szállították, ahol a nagyobb elemeket szükség esetén újraépítették. „Melbourne egyik külvárosában próbáltuk ki. A motor törékeny, és a legnagyobb félelmünk az volt, hogy felrobbanása esetén hatalmas lego-esőt zúdítunk a járókelők nyakába” – tette hozzá Sammartino, aki nem tervezi, hogy flottává bővítik projektjüket.

Nem lehetett könnyű dolog megépíteni, sőt mi több, mozgásba hozni ezt az autót. A motor elkészítése különösen innovatív gondolkodást igényelt – hangoztatta Matt Saunders, az Autocar autósmagazin tesztelő szerkesztőjének helyettese.

Őrült lánykérések – neked melyik jönne be?
Háromszáz motoros bénította meg a legforgalmasabb kaliforniai autópálya forgalmát, hogy rózsaszín füstbe borítva kérhesse meg barátnője kezét a bandavezér. Más rendőrautóba záratta kedvesét, és volt, aki teherautóponyván tette fel a nagy kérdést. Íme, Amerika legőrültebb autós lánykérései!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!