Facebook hozzászólás
207

Húrok közé csapnak a tinik

Egy hétig szinte megállás nélkül szól a zene a 23. Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban július 25-31. között Szolnok-Tiszaligeten. Mintegy 300 fiatalt várnak, akiknek csaknem 70 művésztanár, köztük néhány egykori diák tart kurzusokat. A tábori tehetségkutatón a Muse énekesének dedikált gitárja is megnyerhető. Még lehet jelentkezni!

Gitáriskola a Tiszaligetben, Kép: sajtóanyag
Gitáriskola a Tiszaligetben, Kép: sajtóanyag

Több mint két évtizede rendezik meg nyaranta a Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábort, ahol egy hétre összejönnek a 12 évesnél idősebb gitárosok, basszusgitárosok, billentyűsök, dobosok, énekesek és zenekarok, hogy örömzenéljenek, és az ország legjobb hangszeres zenészeitől tanuljanak. Idén július 25-31. között a Szolnok-Tiszaliget Turisztikai és Szabadidő Központba mintegy 300 fiatalt várnak, akiknek csaknem 70 művész tart kurzusokat, köztük Lukács Petra és Nagy Ádám gitáros, Szappanos György és Medgyasszay István basszusgitáros, Mogyoró Kornél és Csányi Zoltán dobos, Szabó Károly billentyűs, Pintácsi Viki és Koszi Janka énektanár vagy Lombos El Marci 5letszobrász.

Az idei tábor egyik különlegessége, hogy olyan zenészek is tartanak hangszeres kurzusokat vagy adnak koncertet, akik pár éve még lelkes diákként vettek részt a Gitármánia Táborban. Előadást tart például Nagy Dávid, a Pokolgép egykori gitárosa és Kispál Balázs, a Mobilmánia gitárosa, valamint Temesi Berci basszusgitáros is. Órát tartanak a Margaret Island tagjai, Füstös Bálint és Gerendás Dani, és az egyre népszerűbb zenekar fel is lép a táborban. Ugyancsak koncertet ad a Junkie Jack Flash és a D.A.S. Trió, akik szintén ott próbálgatták a szárnyaikat. A Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban idén koncertet ad a Roy&Ádám Trió, valamint a String Theory zenekar is. A Patché, vagyis Cséry Zoltán billentyűs és Pákai Petra énekesnő a komolyzene és a könnyűzene között egyre inkább elmosódó határokról tart zenével egybekötött előadást.

A gitársuli fellépői, Kép: sajtóanyag
A gitársuli fellépői, Kép: sajtóanyag

A 23. Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor szakmai programjában a fiatalok tájékozódhatnak a Cseh Tamás Programról, az Artisjus munkájáról, valamint a hangtechnika, a rádiózás és a híradástechnika újdonságairól. A tábor előadója lesz Varga Ágnes zeneterapeuta, az ELTE-BGGYF tanára, aki a zene személyiségfejlesztő erejéről beszél majd.

Szolnok-Tiszaligeten 15 helyiség áll a táborozók rendelkezésre, amelyeket a világ legjobb hangszereivel rendeznek be próbateremnek, stúdiónak, kis- és nagyszínpadnak, vagyis mindent ki lehet próbálni, amivel egy profi zenész napjai telnek.

– Az elmúlt években újra érezzük a pozitív változásokat. Sokatmondó, hogy a táborban tavaly 36 zenekar alakult és ebből 34 sikeres koncertet is adott. Tapasztalataink szerint újra fellendült a zeneoktatás, és ismét menő hangszeren tanulni, zenekart alapítani. Ebben meglátásom szerint nagy szerepe van a Cseh Tamás Programnak, ami komoly segítséget ad az induló előadóknak. A Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban mi minden évben tehetségkutatóval igyekszünk motiválni a fiatalokat. A legjobb zenészek, énekesek, szövegírók értékes hangszereket és hangtechnikai eszközöket nyerhetnek. Idén például a legjobb gitáros hazaviheti a világhírű Muse együttes énekese, Matt Bellamy dedikált gitárját – mondta Andrásik Remo, a 23. Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor szervezője.

A 23. Gitármánia Zenei és Továbbképző Táborba 2016. július 10-ig lehet jelentkezni a www.instrumentweb.hu oldalon.

Itt egy másik nyári program is!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!