Facebook hozzászólás
447

Hű, de jó buli lesz itt május 2-án!

A Pink Floyd rajongók már mos jegyezzék be a naptárukba május másodikát! Roger Waters, az együttes egykori alapítója jövőre ekkor ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. Vadonatúj Us + Them című turnéjával nyűgöz le majd bennünket.

A koncertsorozat műsorán a klasszikus Pink Floyd-dalok mellett néhány dal elhangzik a közelmúltban megjelent, Is This the Life We Really Want? című lemezéről és Roger Waters eljátssza szólókarrierje legnagyobb sikereit is – közölte a szervező Live Nation kedden az MTI-vel.
A turné az 1974-es dal, az Us And Them után kapta a nevét, amely a Pink Floyd egyik legsikeresebb albumán, a The Dark Side of the Moonon jelent meg.
„Egy teljesen új show-val indulunk útnak. Karrierem különböző időszakainak keveréke lesz, a Pink Floyd évektől egészen az új albumig. Megközelítőleg 80 százalék lesz a régi és 20 százalék az új, de az egészet összekapcsolja egy általános téma. Ígérem, a leglátványosabb show lesz, amit valaha csináltam” – idézte a közlemény Roger Waterst.

David Gilmour Kép: sajtóanyag
David Gilmour Kép:életforma archív

 

Ne hagyd ki! David Gilmour koncertfilmje a mozikban
Szeptember 14-től látható a hazai mozikban David Gilmour, a Pink Floyd gitáros-énekesének tavaly júliusi pompeji koncertjén rögzített kétórás mozifilm. A világpremierrel egy időben bemutatott filmben olyan klasszikusok csendülnek fel, mint a Wish You Where Here, a Shine On Your Crazy Diamond, a Breathe vagy a Comfortably Numb.

Az énekes, basszusgitáros lenyűgöző koncertjeiről ismert, amelyek a rajongóknak óriási élményt jelentenek magas színvonalú, csúcstechnológiájú audiovizuális produkcióval és lélegzetelállító quad hangzással. Az Us + Them Waters első európai turnéja az óriási sikerű, 2010-ben indult The Wall Live koncertkörút óta, amelyet több mint 4 millió rajongó látott a 219 előadás során. Ez a legsikeresebb szólóturné a zenetörténetben, és két budapesti állomása is volt: 2011-ben a Sportarénában, 2013-ban pedig a Puskás Ferenc Stadionban.
A most 74 éves Roger Waters 1965-ben alapító tagja volt a Pink Floydnak, amely a pszichedelikus rock legfontosabb együttese lett az évek során.

A basszusgitáros-énekes 1985-ben feloszlatta a csapatot, ezután jogvita kezdődött közte és a többi tag között a név használatáért; a Pink Floydot végül David Gilmour gitáros, Nick Mason dobos és Richard Wright billentyűs vitte tovább. Ők és Waters egyetlen alkalommal, 2005 júliusában álltak újra össze a londoni Live 8 koncerten. Az induláskor meghatározó tag, Syd Barrett 2006-ban, Wright 2008 szeptemberében hunyt el.
Waters szólópályafutása során négy stúdiólemezt és egy operaalbumot készített.

Volt egyszer egy Vadkelet – 55 éves az Omega
Volt egyszer egy Vadkelet címmel új lemezzel és december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában koncerttel ünnepli 55. születésnapját az Omega együttes. A csapat szombaton első koncertjük helyszínén, az egykori Várklubban idézte fel a múltat és beszélt a jelenről.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!