Facebook hozzászólás
398

Hová kúszik a kúszósül éjszaka?

Barátkozz azokkal az állatokkal is, amelyeket nem szeretsz! Majd meglátod, tévedtél, csodálatos lények! A kígyó például nem nyálkás, hanem selymes, tapintása nagyon kellemes! Augusztus 28-án este az ország 12 bemutatóhelyén ilyen, és ehhez hasonló élményekkel gazdagodhatsz! Most Kecskemétre és Miskolcra kalauzolunk el!

 

Kecskemét címere, Kép: Wikimedia.org

KECSKEMÉTI VADASKERT:

Családias, meghitt hangulattal, fáklyák fényével megvilágított kifutókkal vár Titeket a Kecskeméti Vadaskert a IV. Állatkertek Éjszakája alkalmából. Az országos programhoz kapcsolódva szakemberek kísérik a látogatókat az esti etetésekre. Bemutatják, hogyan vacsorázik számos kis- és nagyragadozó, továbbá a majomfélék. A vadaskert dolgozói közben érdekességeket mesélnek az állatok mindennapi életéről.

A látványetetést és a naplementét követően kis esti koncert kezdődik. A színpadnál gitárzenével és állatokról szóló dalokkal, majd esti mesével várják a gyerekeket, a családokat. Egy meglepetés is lesz: bemutatják egy ember és egy vadállat szeretetteljes kapcsolatát. Az estet zenés vetítés zárja, a filmkockák a Kecskeméti Vadaskert életébe nyújtanak betekintést.

A nagy érdeklődésre való tekintettel már este fél kilenctől megnyitja kapuit a park. Este 10-kor oltják el a fáklyákat, ezzel köszönnek el a látogatóktól és egyben a nyártól a vadaskert munkatársai.

Kúszósül, Kép: Wikimedia.org

MISKOLCI ÁLLATKERT ÉS KULTÚRPARK:

Különlegességekkel, érdekességekkel várják a látogatókat Miskolcon. Egy igazán rendhagyó programon vehetnék részt az állatkertben, hiszen máskor nincs lehetőség rá, hogy megismerjék a lakók sötétedés utáni életét.

Ilyenkor testközelből ismerkedhetnek meg a „nemszeretem” állatokkal, azaz a kígyókkal, békákkal, rovarokkal, amelyekkel szemben sokan tartózkodnak, gyakran félnek. Ezzel az ismerkedéssel azonban legyőzhetitek felelmeiteket, és megismerhetitek e csodás állatok értékeit, csodás tulajdonságait. A végén akár még meg is szerethetitek őket!

Mosómedve, Kép:Wikimedia.org

Nyilván a legnagyobb élmények között tartjátok majd számon azokat a pillanatokat, amikor az éjjel aktív állatok világával ismerkedhettek meg. Ilyen például a medve, a kúszósül ( a hód után Észak-Amerika második legnagyobb rágcsálója), vagy éppen a mosómedve. Ezek az állatfajok ugyanis az állatkertben is csak sötétedés után mutatják természetes oldalukat. Amíg gyönyörködtök, és rácsodálkoztok a ritkaságra, a gondozók különleges történeteket mesélnek az egyes állatokról.

A program alatt a fáklyákkal kivilágított utakon sétálgathatnak a látogatók az egyedülálló erdei környezetben. Ezen a napon hosszabbított nyitva tartással várnak Titeket, vagyis reggel 9-től este 11-ig bármikor érkezhettek, de jó tudni, hogy a pénztárban csak este 9-ig lehet jegyet váltani!

Az Állatkertek Éjszakájának fővárosi, illetve a tropicariumi, a debreceni és a győri programokról is olvashattok részleteket!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!