Facebook hozzászólás
187

Holdfénytúra fehér szalamandrával

Augusztus 28-án este ünnepeljük a magyarországi állatkerteket. 11 településén, 12 bemutatóhelyen ismerkedhetsz a különleges teremtményekkel, amelyek gazdagítják élővilágunkat! Tanuld meg szeretni azokat az állatokat, amelyektől eddig féltél! A rengeteg program közül most ismerkedj meg a pécsiekkel, a poroszlóiakkal és a szegediekkel! 

Pécsi terrárium, Kép: Wikimedia.org

PÉCSI ÁLLATKERT BELVÁROSI AKVÁRIUM-TERRÁRIUMA + ZSOLNAY KULTURÁLIS NEGYED PLANETÁRIUMA:

Pécsett két helyszínen este 11-ig tartanak az idei Állatkertek Éjszakája programjai. Az Akvárium–Terrárium belvárosi épületében óránkénti látványetetésekkel, játszóházzal és „nemszeretem” állatok simogatójával készülnek. A Zsolnay Kulturális Negyedben állatsimogató mellett a programokhoz állatos témával kapcsolódó Varázsóra előadás is lesz, a Planetáriumban pedig az Állatok az égbolton című előadás várja a látogatókat.

Az Akvárium–Terrárium és a Zsolnay Kulturális Negyed között 30 percenként kisvonat közlekedik majd. A két helyszínre kedvezményes árú kombinált jegyek válthatóak, melyek korlátozott számban még kaphatók.

Az augusztus 28-i esemény lesz a pécsi Akvárium-Terrárium utolsó nagyszabású éjszakai programja, hisz hamarosan a Mecsekbe, a felújított Állatkertbe költöznek a hüllők, halak és kétéltűek, így érdemes lesz ellátogatni!

Tisza-tavi Ökocentrum, Kép: Wikimedia.org

TISZA-TAVI ÖKOCENTRUM, POROSZLÓ 

A Tisza-tavi Ökocentrum Magyarország vízi és vízparti élővilágát mutatja be. Ezen az éjszakán azonban – rendhagyó módon – egzotikus állatok is láthatsz majd.

Az Állatkertek Éjszakáján, Magyarországon először nyílik lehetőség a fehér szalamandra megtekintésére. E különleges – világviszonylatban is ritkaságszámba menő – farkos kétéltű apróság (lárva) egy egyedi hűtött vizű terráriumban várja az érdeklődő tekinteteket.

Lesz éjszakai „Holdfénytúra” is az akváriumok kékesen derengő világába – szakértő idegenvezetéssel. A gyakorlott búvárok előzetes regisztrációt követően – külön díj ellenében – korlátozott létszámban óriás tokokkal, a vizákkal merülhetnek Európa legnagyobb édesvízi akváriumában.

Jó idő esetén: „Képek az éjszakában”- címmel zenés diavetítést láthatsz az Ökocentrum kilátótornyán. Az Ökocentrum 3D mozitermében az Ajándék illetve a Fantasztikus négyes című  filmeket vetítik a vendégeknek.

Borjúfóka, Kép: Wikimedia

SZEGEDI VADASPARK 

Szegeden nemcsak az Állatkertek Éjszakáját tartják meg, hanem egész pénteken várják mindazokat, akik bepillantás szeretnének nyerni a Vadaspark életébe. 10 és 16 óra között például zsiráfokat etethetsz, és megnézheted, hol laknak a hosszú nyakúak.

Megismerkedhetsz a Vadaspark legifjabb lakójával, a borjúfóka kölyökkel, emellett a látogatók játékos feladatokon keresztül tehetik próbára gondozói képességeiket is. Az esti program 19.00-kor kezdődik, és egészen késő éjszakáig tart. Látványos etetések és állatbemutatók sorával várják az érdeklődőket. Az aznap váltott jegyek az éjszakai  programra is érvényesek!

A fővárosi programokról itt, a tropicariumi, a debreceni és győri programokról itt, a kecskeméti és a miskolci programokról itt olvashatsz részleteket!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!