Facebook hozzászólás
447

Hogyan tegyünk boldoggá 600 gyereket?

Ha már a Mikulás rég visszautazott Lappföldre és a Jézuska is megpihent, sokat kell gondolkodni azon, hogy mivel is lehetne egyszerre sok gyereket boldoggá tenni. Az egy hetessuliszünet persze jó megoldás lenne, de mivel ezt viszonylag nehéz elintézni, valami más megoldás után kell nézni! A Magyar Jégkorong Szövetségnél tudják a választ!

Milan, az ezüstérmes hokis harcos arckifejezéssel, Kép: Csarkó Judit
Milan, az ezüstérmes, a White Sharks versenyzője, Kép: Csarkó Judit

Adjunk rájuk korcsolyát, esetleg egy menő felszerelést, dobjunk rájuk egy rácsos sisakot és az öröm garantált! Ha az így felszerelt gyerekből veszünk vagy 600-at, akkor a cukiság faktor az égig tör, kiskutyák és bolyhos bandák nélkül is. A Magyar Hoki Napján, január 23-án, szombaton, a  Műjégen 18 kijelölt pályán, 78 csapat több, mint 600 versenyzője lépett jégre. Mind 8-10 évesek, lelkesek, harcosak és hihetetlenül ügyesek.

Ha valaki nem tud korcsolyázni, akkor ámulattal vegyes csodálattal nézi ezeket a gyerekeket és azon kezd el gondolkodni, hogy vajon miért nem hallottuk a hírekben, hogy ennyi gyerek született korcsolyával a lábán. Mert ők pont olyan természetességgel mozognak a kis korikkal, mintha világ életükben ezt csinálták volna. A szombati rendezvény nemcsak azért volt emlékezetes, mert ennyi ügyes gyerek örült a „nagy jégnek”, hanem azért is, mert az egész esemény valahogy visszaadta a hitünket.

Miért jó a hoki?
– Jobb lesz tőle a gondolkodás és a térlátás! – A hoki az egészség szempontjából a legsokoldalúbb sport! – Egyszerre követel meg erőt, állóképességet és gyorsaságot! – Vérbeli csapatjáték, valamennyi közül a leggyorsabb és a legváltozatosabb! – A gyors, az erős, az ügyes és a kitartó fiatalok sportja! – Fejleszti a gyerekek alapképességeit! (Forrás: http://www.sportagvalaszto.hu/)

Látni, hogy vannak még közösségek, ahol fontos a csapat, ahol az edző szava szent és az egy kis bekotort gólnak ugyanúgy örülnek, mint a hatalmas kapura vágott lövéseknek, ahol nem csak vagány kis pasik, hanem lelkes kis csajok is ugyanolyan elszántan küzdenek a gólért. (Igen, itt nem ritka látvány a sisak alól kibukkanó hosszú copf!) A profi szervezés, a pontos forgatókönyv szerint megszervezett, fegyelmezett játék is hozzájárult ahhoz, hogy Mikulás nélkül is több száz boldog gyerek hagyta el kora este a Műjégpályát.

A Piac&Profit online divízió igazgatója, Csarkó Judit, mint gyakorló anyuka jegyezte le a fantasztikus verseny. Az ő kisfia és részese volt a remek küzdelemnek. A mezt még karácsonyra kapta a kis legény, és szeptember óta edzésekre töretlen lelkesedéssel!

Sok-sok hokis gyerekcsapat egy csoportképen, Kép: White Sharks
A csapatok, Kép:Magyar Jégkorong Szövetség

Szívből gratulálunk, és persze az edző bácsiknak is! Legyen még sok, hasonló élményben részük szülőknek, gyerekeknek egyaránt!

Egy ilyen nap után biztosan jót alszik a gyerek, de ha nem, eláruljuk mit kell még tenni!?

[galeria nyitokep=”96025″ kepalairas=”További képek” azonosito=”96018″]

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!