Facebook hozzászólás
290

Hitted volna? Itt születnek Kállay-Saunders András legjobb dalai!

A Class FM népszerű digitális műsorában hétről hétre az ország legkedveltebb előadói vallanak szakmáról és magánéletről, a legutóbbi vendég Kállay Saunders András volt. Az énekes többek között a zenéhez való viszonyáról mesélt, és azt is elárulta Garami Gábornak: legtöbb dala a fürdőszobájában születik.

Kállay Saunders András szinte beleszületett a zenébe, amerikai zenész édesapja révén az énekes gyermekkorában még a David Letterman show-ba is eljutott. Ma már óriási rajongótábora van és saját zenekarával járja az országot. András nemrég a Class Utasban vendégeskedett, ahol a zenéhez való viszonyáról mesélt, és azt is elárulta Garami Gábornak: legtöbb dala a fürdőszobájában születik.
Az énekes többek között arról mesélt a népszerű rádiósnak, hogyan találkozott először a zenével. „Apukám énekes-producer, basszusgitáros, aki kicsi koromtól kezdve mindenhova vitt magával. Az egyik legnagyobb élmény az volt, amikor a David Letterman show-ban játszott Lou Reeddel. Emlékszem, néztem, ahogy készülnek és láttam, mennyire élvezik – nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy ma én is azzal foglalkozhatom, amit a legjobban szeretek” – mondta a zenész.

Kállay-Saunders András a Class Utasban Kép: sajtóanyag

Az amerikai származású előadó 2010-ben egy tehetségkutató miatt maradt Magyarországon, ott ismerte meg zenekarának egyik tagját, Tóth Ádámot, akivel időnként a fürdőszobáját is megosztja…
„A legtöbb dalom a fürdőszobámban születik. Készülődöm, Ádám a gitárjával elkezd játszani én pedig énekelni, és előfordul, hogy 5-10 perc alatt kész a dal”
– árulta el mosolyogva az énekes, akit néha séta közben is megszáll az ihlet, hiszen a zene az élete részét képezi. „Ha boldog vagyok, vagy akár szomorú, ha energia kell vagy erő, mindig van rá egy megfelelő dal. Nem tudom elképzelni a világot csendben, zene nélkül” – vallotta be András, akinek a véleményét Garami Gábor is osztja.

Esőben a legjobb szeretkezni
„Ha esik test a testbe feledkezve, bőrig ázva szeretkezne…”, Lábas Vikinek, Margaret Island énekesnőjének köszönhetően ma már szinte mindenki kívülről fújja a refrént. Ám számára is csak egy Facebook-kommentből derült ki, hogy a megénekelt történet valódi „hagyományokon” alapul.

„Nietzsche úgy gondolta, hogy zene nélkül az élet tévedés volna. Én azt szoktam mondani, számomra zenélni nem létkérdés, hiszen nem a megélhetésért dobolok, de ha nem lenne, nagyon hiányozna. A hangok rezgése és a fülbe jutása csodákat tud kiváltani, például egy jó napot még jobbá tesz, rossz napon pedig megvigasztal” – árulta el a Class FM sztárja, aki fiatalabb korában nagybőgőzött, majd később a zongorázást is kipróbálta, mielőtt véglegesen a dob mellett tette volna le a voksát.

Mi volt az első dal, amit Kállay Saunders András írt? Mit csinál, amikor meghallja magát a rádióban? Hogyan ismerkedett meg zenésztársával, Tóth Ádámmal? Kiderül a Class Utas legújabb adásából, amely a leghallgatottabb rádió Facebook oldalán és a www.classfm.hu-n is elérhető.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!