Facebook hozzászólás
250

Hillary nyert!

Online „választhattak” a gyerekek az interneten, a Nickelodeon oldalán. A gyerekcsatorna 1988 óta mindig megkérdezte a gyerekeket arról, kit szeretnének az Egyesült Államok elnökének? Nem vicc! Meg kéne fontolni máshol is! A kicsik ugyanis csak egyetlen egyszer tévedtek a gyerekszavazás történetének kezdete óta!    

Hillary Clinton, Kép: staticflickr
Hillary Clinton, Kép: staticflickr

Már napokkal az amerikai elnökválasztás előtt lehetőséget kaptak a gyerekek a Nickelodeon honlapján, hogy hallassák a hangjukat: a Kids Pick The President, vagyis a „Gyerekek választanak” elnevezésű online szavazás végeredményei szerint 53 százalékkal a demokrata elnökjelölt, Hillary Clinton nyert, míg a republikánus Donald Trumpra 36 százalékuk szavazott. Érdemes megfontolni a szavazás eredményeit, hiszen a gyerekcsatorna 1988 óta minden választás előtt megkérdezi a kicsiket, akik idáig egy kivételével mindig helyesen tippeltek!

A Nickelodeon a Kids Pick The President, vagyis a „Gyerekek választanak” nevű weboldalon minden amerikai elnökválasztás előtt a legkisebbek véleményét is megkérdezi a közelgő szavazásról. Nem volt ez másként most sem: október 28. és november 5. között várták a gyerekek online szavazatát, akik már döntöttek: szerintük Hillary Clinton a győztes! A gyerekcsatorna „választásán” csaknem 906 ezer lurkó adta le a voksát: 53 százalékuk a demokrata elnökjelöltet támogatta, míg a republikánus Donald Trump csupán a szavazatok 36 százalékát tudta „megkaparintani”.

A „választás” ugyan nem komoly, de a végeredményét úgy tűnik, mégis érdemes megfontolni, hiszen a szavazás már hagyomány a Nickelodeonnál, a gyerekek pedig rendszerint a „felnőttek szavazásán” is győzedelmeskedő jelöltre voksolnak: a népszerű gyerekcsatorna 1988 óta kérdezi meg a kicsiket, hogy szerintük ki legyen az elnök, ők pedig csupán egyetlen alkalommal tévedtek – 2004-ben a demokrata John Kerryre voksoltak többen, a nyertes George Bush helyett.

Nagy vihart kavart Bob Dylan irodalmi Nobel-díja
Bob Dylan amerikai költőnek, dalszerzőnek, énekesnek ítélte oda idén az irodalmi Nobel-díjat a Svéd Akadémia. A testület indoklása szerint a világhírű énekes – aki az első zenész az irodalmi Nobel-díj kitüntetettjeinek sorában – új költői kifejezésekkel gazdagította az amerikai dalkincset. Nem mindenki örült a döntésnek…

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!