Facebook hozzászólás
206

Hatalmas bulival indul a balatoni nyár!

Fantasztikus időben, már felmelegedett víz mellett szombaton tartják a Balaton napját. A strandszezon megnyitójával egy időben több balatoni strandon színes programokkal és a strandbisztrók megújuló kínálatával várják a tó imádóit.

Az első, egész Balatont átölelő rendezvényt tavaly indították útjára, hogy vonzó programokkal hívják fel a figyelmet arra: a Balaton hőmérséklete 20 fok fölé emelkedett, fürdésre alkalmassá vált.
Szombaton 14 órakor minden csatlakozó strandon tóba futó versennyel nyitják meg a szezont, majd fél 3-kor „körbekoccintják” a tavat a májusban bemutatott új régióborral, a BalatonBorral. Ezután büféverseny, gasztropiknik, fröccs- és fröccskoktél-készítő vetélkedő veszi kezdetét több helyszínen – tájékoztatta Kardos Gábor ötletgazda az MTI-t hétfőn.

Kép: facebook
Eddig Keszthely, Gyenesdiás, Szigliget, Badacsony, Balatonudvari, Balatonfüred, Siófok, Balatonboglár, Fonyód, Balatonfenyves, Balatongyörök és Balatonmáriafürdő egy-egy strandja jelezte csatlakozási szándékát, amelyek közül az utolsó kettő lesz az idei rendezvény kiemelt helyszíne, mint észak-déli településpár.

A Balaton napjára a csatlakozó strandok többféle programmal is készülnek. A gyerekeknek például homokvárépítő és papírhajó-versenyeket rendeznek, lesznek játékos és komolyabb sportprogramok, vízimentő-bemutatók. A klasszikus vízi- és strandsportokon kívül kötélhúzással, kreatív ügyességi vetélkedőkkel, retró fürdőruha-bemutatóval, sellőkosztüm-versennyel, piknikkosár-szépségversennyel várják a vendégeket a balatoni strandok, több helyszínen élő zenével és estig tartó partival.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park az iskolák bevonásával Balaton-ismereti vetélkedőkkel is készül. A csatlakozó helyszínekről és a programokról a Balaton napja közösségi oldaláról és a Magyar Turizmus Zrt. programoldalairól lehet tájékozódni.

Nyári MÁV menetrend!
A jelentősen megnövekedő balatoni és velencei-tavi utazási igények kiszolgálására a MÁV-Start életbe lépteti június 18-án az augusztus 28-áig érvényes nyári vasúti menetrendet, számos kedvezménnyel! Tájékozódjatok!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!