Facebook hozzászólás
337

Harry Potter ezt még megbánja!?

Harry Potter szülőanyja, Joanne K. Rowling elismerte, hogy súlyos hibát követett el, amikor a regényfolyam végén nem Hermione-nal boronálta össze főhősét. Bevallotta: személyes vágya öltött testet a rossz döntésben.

 

Maga Emma Watson színésznő , Hermione Granger alakítója faggatta alkalmi szerkesztőként a Harry Potter-regényfolyam szerzőjét, J. K. Rowlingot, s tudta meg a nagy titkot: Hermione és Ron románcának nem sok köze volt irodalmi megfontolásokhoz – adta hírül az MTI. Egyszerűen annyi történt, hogy az írónő eredetileg így gondolta ki a történet e szálát, amely mellett aztán ki is tartott.

Ron, Harry és Hermione – Kép: wikia.com

Ennek személyes oka volt: ő maga vágyott erre, és így saját kívánságának tett eleget.Mint ismeretes, a regény végén Ron és Hermione összeházasodik, míg Harry Potter Ron Weasley húgának, Ginnynek esküszik örök hűséget.

„Kicsit messzebbről nézve a dolgokat magam is beláttam, hogy a sztori címadó főhőse jobban illett volna Hermione-hoz, mint Ron. A valóságban Hermion és Ron bizonyára egy párkapcsolati tanácsadónál kötöttek volna ki” – nyilatkozta az írónő.

Ám a végkifejlet sem változtatott azon a tényen, hogy a varázslóiskolai tanoncok fenomenális világsikere dúsgazdaggá tette Rowlingot.

Hogyan éljük át a regényeket?
A fikciós művek hagyományosan szavak, képek révén váltanak ki érzelmeket, empátiát az olvasóból. Most mindez fokozható: a „viselhető” könyv szenzorok révén érzékeli, hol tart az olvasó, s egy különleges mellényen keresztül a cselekménynek megfelelő ingerekkel bombázza őt. Garantált az átélés!

A The Sunday Times – amely minden évben összeállítja listáját a Nagy-Britanniában élő felső ezer becsült vagyonáról – Rowlingnak legutóbb 560 millió font (mintegy 190 milliárd forint) vagyont mutatott ki, aki ezzel messze a világ leggazdagabb regényírója, jóllehet az 1990-es évek elején még heti 68 fontos tanácsi segélyből, munkanélküliként tengődött egy edinburghi szociális bérlakásban.

Búsul-e az írónő párkapcsolati döntésén Harry Potter?  Az sajnos nem derül ki az interjúból sem.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!