Facebook hozzászólás
399

Harry herceg kijelentése miatt zokognak most a lányok

A hadseregben eltöltött tíz év mentette meg a teljes elzülléstől Harry herceget, saját bevallása szerint. A hamarosan leszerelő királyi sarj egyértelműen kijelenette, hogy egyelőre nem tervez házasságot, remekül elvan barátnő nélkül is.

Harry – Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, aki az ötödik a brit trónutódlási sorban – tudatta azt is, hogy egyelőre jól érzi magát a bőrében agglegényként. A fiatalabb korában botrányt botrányra halmozó herceg a The Sunday Times című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lapnak adott interjút abból az alkalomból, hogy a fegyveres erők kötelékében eltöltött kalandos évtized után hamarosan leszerel.

Harry még nem nősül Kép: Prince George Alexander Louis Facebook oldala

„Elborzadva gondolok arra, hogy hol lennék most a hadsereg nélkül (…) Bámulatra méltó, hogy mi mindent köszönhetek a katonaságnak” – fogalmazott, hozzátéve: vissza kellene hozni a Nagy-Britanniában 1961-ben megszüntetett, annak idején „nemzeti szolgálatnak” hívott sorkatonai rendszert.
Harry kijelentette: arra biztatja majd bátyja, Vilmos herceg gyerekeit, a hamarosan kétéves György herceget – az Egyesült Királyság majdani uralkodóját – és két hete világra jött húgát, Sarolta (Charlotte) hercegnőt, hogy „valamilyen formában” ők is vegyenek részt a fegyveres erők tevékenységében.
„A hadsereg velem csak jót tett, semmi bajom nem lett tőle” – hangsúlyozta.
Harry a legtekintélyesebb brit tisztképző akadémián, Sandhurstben végzett 2005-ben. Ezután – kitüntetéssel – a brit hadsereg legkorszerűbb és legnagyobb tűzerejű helikopterére, az Apache-ra szóló elsőtiszti és lövészképesítést is megszerezte. Kétszer is megjárta az afganisztáni frontot, legutóbb három éve, amikor már az Apache támadó helikopterekkel hajtott végre hadszíntéri feladatokat.
Harry második afganisztáni szolgálatának idején a brit sajtó olyan értesüléseket közölt bennfentes katonai forrásokból, hogy a herceg tálib parancsnokok likvidálását célzó bevetéseken is részt vett. Hazatérte után, a BBC-nek nyilatkozva Harry ilyen konkrétan nem erősítette meg ezt az értesülést. Arra a kérdésre ugyanakkor, hogy bevetései során ölt-e embert, Harry azt mondta, hogy „igen, ugyanúgy, mint sokan mások”.

Harry herceg komoly döntést hozott
Harry herceg, a brit uralkodó 30 éves unokája – Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, aki a negyedik a trónutódlási sorban – az udvar bejelentése szerint a nyáron leszerel.

A veszélyes afganisztáni küldetésekkel a korábban elsősorban botrányos kocsmai tivornyáiról és féktelen ivászatba fulladó bulijairól elhíresült herceg az alattvalók körében is általános megbecsülést vívott ki magának, és mára a királyi család egyik legnépszerűbb tagjává vált.
A vasárnapi interjúban ugyanakkor egyértelművé tette, hogy egyelőre nem tervez házasságot. „Remekül elvagyok barátnő nélkül” – mondta, hozzátéve, hogy jelenleg nem is törekszik komolyabb kapcsolatra.
Harry herceg első nagy szerelme a zimbabwei születésű dél-afrikai szőke szépség, Chelsy Davy volt. Chelsy és Harry hat évig ápolta meglehetősen viharos, szakításokkal és könnyes újbóli egymásra találásokkal tarkított románcát, a kapcsolat azonban végül teljesen kifulladt, és az időközben ügyvéddé lett Chelsy Davy azóta teljesen eltűnt a brit sajtó látóköréből is.
Harry második komoly barátnője, az arisztokrata családba született Cressida Bonas, aki színésznőként, táncosnőként és divatvilágmárkák modelljeként keresi kenyerét, tavaly tavasszal szakított a herceggel, általános meglepetésre, mivel a brit bulvársajtó akkoriban már az eljegyzés hivatalos bejelentésének időpontját találgatta.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!