Facebook hozzászólás
304

Hány lakásra futná a lottóötösből?

A közel 3,1 milliárd Forintos lottó főnyeremény hihetetlenül sok pénz, mégsem elég a Duna House három legdrágábban kínált ingatlanjára. Vagy csak erős alkuval.

Szombaton elvitték a hatalmas lottónyereményt, ráadásul egyetlen telitalálatos szelvény volt a sorsoláson. Valamivel több mint 3 milliárd 87 millió forinttal lesz gazdagabb a nyertes szelvény tulajdonosa. Most pedig következzen egy kis elméleti játék. Ez hihetetlenül sok pénznek tűnik, tegyük fel, hogy a nyertes valamennyit ingatlanba akarná fektetni. És ha már, miért ne a legdrágábbakba? Hát, a dobogósokat még ennyiből sem lehetne mind megvenni. Számtalan más ingatlant viszont dögivel.

Persze a felvetés fiktív, hiszen ki szeretne két II. és egy XII. kerületi ingatlant magának, 3,9 milliárdos összértéken?! A három legdrágábban kínált ingatlan ugyanis itt helyezkedik el, sőt az első 10-ből 8 ebben a lokációban található. A legdrágább jelenleg 1,8 milliárdba kerül, vagyis a lottónyereményből bőven futná rá, sőt akár (20-25 panellakást kitevő) 10%-os alku is bizonyára benne van.

Képünk illusztráció Forrás:Pixabay

A hűvösvölgyi luxusvilla mérete 2200 m2 és egy Pazar 4400-as telken terül el. 12 szobával rendelkezik, és minden földi luxus jár hozzá, amit felsorolni is felesleges. Az biztos, hogy ha a lottónyertes ilyen ingatlant vásárol (vagy épít), akkor a tágabb rokonságot is bőven beköltöztethetné.

Ha azonban minden barátnak és rokonnak lakásra költene a nyertes, akkor a Duna House számításai szerint a teljes nyeremény kitenne 470 átlag vidéki panellakást, vagy mondjuk Budán 290-et. Szám szerint a legtöbbet a miskolci Avason vehetne, ahol 94 ezer Ft-os négyzetméter ár mellett 4,7 millióba kerül egy átlaglakás, vagyis 3,1 milliárdból 660 lakás kijönne. (Ez a teljes Avas lakásállományának a 6%-a.)  Ha belvárosi polgári lakást vásárolna inkább, akkor abból „mindössze” 170-et tudna venni.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!