Facebook hozzászólás
1 296

Hány házimajom él Angliában? Hamarosan megtudjuk!

A háziállatként tartott majmok összeírását sürgeti Nagy-Britanniában a parlament környezeti, élelmiszer- és vidéki ügyekkel foglakozó bizottsága. Aggódnak ugyanis a magánkézben lévő majmok életkörülményei miatt.

Lehet, hogy 20 ezer selyem-, oroszlán- és pókmajom él magántulajdonban Kép: bbs.voc.com

Jelenleg törvényesen tarthatók otthon majmok Nagy-Britanniában. De ki tudja, meddig? A képviselők ugyanis támogatják a főemlősök háziállatként való tartásának és  ehhez kapcsolódó kereskedelmének betiltását, a majmok összeírása ennek előkészítését szolgálná – adta hírül a BBC.

A parlamenti bizottság szerint a tilalom elrendelése előtt meg kell tudni, mennyi selyem-, oroszlán- és pókmajom él magántulajdonban az országban. Becslések szerint számuk 3–20 ezer közé tehető. Azt is javasolták, hogy a tulajdonosok kapjanak hat hónapot a felmérés kezdete előtt, hogy regisztrálhassák az állatokat. (Magyarországon a hódokra panaszkodnak az erdőgazdaságok, ezzel szemben a romániai Tusnádfürdő lakosai a medvéket költöztetnék ki a városból.) A kampány résztvevői azonban kételkednek a regisztrációra való felhívás sikerében: sok gazda a kutyák, illetve a veszélyes vadállatok összeírási kötelezettségének sem tesz eleget.

Az állatok jólétével foglalkozó szervezetek szerint a házi tartás nem egyeztethető össze a főemlősök összetett társas, viselkedési, környezeti és étrendi igényeivel. Képzés híján az emberek nincsenek tisztában azzal, hogyan kell megfelelően ellátni ezeket az állatokat – jelentette ki Philip Mansbrigde, a Care for the Wild szervezet munkatársa.

Madridban a papagájok okoznak gondot
A madridi önkormányzat hadat üzent a betolakodó papagájfajoknak és mosómedvéknek, amelyek fenyegetést jelentenek az őshonos növény- és állatvilágra nézve, nem utolsó sorban pedig komoly károkat okoznak a helyi lakosságnak is.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!