Facebook hozzászólás
184

Ha tetszik, ha nem, ez is a karácsony része

Kár is lenne tagadni, hogy a karácsony manapság az ajándékokról (is) szól sokak számára. A karácsonyi reklámok tehát mára egy egészen külön „kasztot” képviselnek és bizony néha jó nézni őket…

A Mikulás „atyja”
Tulajdonképpen egy leleményes marketingesnek köszönhetjük a Mikulást – vagy legalábbis azt, ahogyan ma ismerjük. Az 1930-as évek elején a Coca-Cola Company arra kereste a választ, hogy hogyan lendíthetnék fel a télen hagyományosan pangó üdítőpiacot. A cég reklámkoncepciójában először 1931-ben jelent meg a Mikulás – köszönhetően a tehetséges grafikusnak, Haddon Sundblomnak. E reklámok amellett, hogy segítettek felpörgetni a téli eladásokat, a gyerekek körében különösen népszerűvé tették a terméket. A figura ruhája a cég logójának megfelelően piros lett – ahogy mostanra minden valamire való Mikulásé. Ez azonban a zseniális marketing ötletnek köszönhető, akkoriban ugyanis zöld és lila ruhás Télapók is éppannyira megszokottak voltak. A Coca Cola és a karácsony mára annyira összekapcsolódnak, hogy sokak számára a cég minden évben menetrend szerűen kiadott karácsonyi reklámja indítja el valójában az ünnepi szezont.

A pingvin mindent visz!
A karácsonyi reklámok szerepe mára akkora lett, hogy az ezen a területen szintén komoly sikereket elkönyvelő angol John Lewis áruház idei hirdetésének „farvizén” egy másik cég is eladási rekordot döntött. Az áruház 2014-es karácsonyi reklámja kedves történet egy kisfiúról, aki egy barátra vágyik a pingvinje számára. A videó hatalmas siker lett, vírusként terjed a neten. (És a megjelenés utáni hétre 13,2%-kal növekedtek az áruház eladásai.) Az McVitie élelmiszeripari vállalat zseniális húzással ült fel a Monty pingvin által keltett népszerűségi hullámra. Két nappal az eredeti reklám megjelenése után közösségi oldalán saját Penguin keksze képe mellett az alábbi szöveget jelentette meg: „Pingvin nem csak karácsonyra, ebédre is!” Az eredmény? 75%-os eladás növekedés a héten.

Fotós ötlet karácsonyra! Készíts egyedi fotóalbumot!
Gyönyörű saját fotóalbum profi módon karácsonyra – igazán egyedi ötlet ajándékba! Családi eseményeken mindig sok fotó készül – most profi albumot készíthetsz kedved szerint! Van pár remek tippünk!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!