Facebook hozzászólás
298

Ha nyár, akkor irány a Balaton

Télen rövidebb időre foglalunk szállást, de nagyjából ugyanannyit szánunk rá, és az ötcsillagos hotelek is népszerűbbek decembertől februárig. Nyáron Siófokra, télen Budapestre kíváncsiak arányaiban a legtöbben.

kép: Pixabay

Télen a keresések közel harmada budapesti szállásajánlatokra irányul, míg nyáron „mindössze” tizede. A balatoni célpontok közül Balatonfüred szerepel még a nyári toplistán, míg télen a gyógyfürdőkre kíváncsiak leginkább; Hajdúszoboszló mellett, mely mindkét évszakban a 4. legkedveltebb úti cél, Hévíz és Sárvár képviseli a fürdővárosokat.

A külföldi ajánlatok terén már jobban megoszlanak az eredmények, de nyáron vitathatatlanul Olaszország viszi a pálmát; Róma a legnépszerűbb, de két kisebb üdülőváros, Bibione és Lido di Jesolo szállásajánlatai közül is sokan szemezgetnek. Télen a nagy európai városok, Bécs, Prága és a magas árak ellenére Párizs és London is keresett úti cél derül ki a trivagio.hu tanulmányából.

Van némi különbség az utazás időtartamát illetően is. A téli kikapcsolódás rövidebb, ilyenkor átlagosan alig 2 napra foglalunk szállást, és 4-5 napnál többre csak nagyon kevesen utaznak a téli hónapok alatt. A (szó szerinti) nyaralás átlagosan 3 napos, ami nem sok, de nyáron természetesen foglalnak szállást egy hétnél hosszabb időtartamra is.

A kutatásból az is kiderült, hogy nyáron nagyobb figyelmet fordítanak az utazók a szálláshely típusára, árára, általánosságban az oldalon található keresési feltételeket valamivel többen használják, mint télen. A legfontosabb szempont azonban mindig a szálláshely ára, az erre vonatkozó szűrőt az összes szálláskereső 12%-a használja. Fontos a csillagok száma is, tehát a hotel kategóriája, míg a szálláshellyel kapcsolatos vélemények, értékelések kevésbé keresettek.

A kategóriákat illetően a négycsillagos szálláshelyek mindkét évszakban a legkeresettebbek. Nyáron második helyen a háromcsillagos hotelek állnak, míg télen az ötcsillagosok, ilyenkor többen keresik a felsőkategóriás szállásokat. Az apartmanhotelek, hostelek nyáron és télen is megelőzik a két-, illetve egycsillagos szállodákat.

Idén Görögország lesz a sláger
A magyar utazók előfoglalás esetén leggyakrabban a görög szigeteket választják úti célul. A foglalások alapján az is látszik, hogy a hazai utazók 68 százaléka 8 napra tervezi a külföldi nyaralást.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!