Facebook hozzászólás
247

Ha május, akkor Depeche Mode koncert!

Budapesten is fellép a Depeche Mode a jövő év elején megjelenő új stúdióalbumhoz kapcsolódó, Global Spirit elnevezésű világ körüli turné keretében. A világhírű brit csapat 2017. május 22-én a Groupama Arénában lép fel.

A Depeche Mode új turnéja jövő május 5-én indul Stockholmban. A koncertkörút első szakaszában Európa 21 országában, összesen 32 városban több mint 1,5 millió rajongó láthatja Dave Gahant, Martin Gore-t és Andy Fletchert játszani – közölte a budapesti koncertet is szervező Live Nation kedden az MTI-vel. A zenekar Milánóban egy sajtótájékoztatón jelentette be új turnéját.
A turné során a Depeche Mode fellép a párizsi Stade de France-ban, a milánói San Siróban és a berlini Olimpiai Stadionban is. A további állomások között szerepel mások mellett a London Stadium, a moszkvai Otkritie Arena vagy a gelsenkircheni Veltnis-Arena. A 2017. május 22-i budapesti koncertre október 21-én 10 órától kaphatóak a jegyek. Az európai állomásokat követően a fellépéssorozat Észak- és Dél-Amerikában folytatódik.

Depeche Mode Kép: facebook
Depeche Mode Kép: facebook

A Global Spirit a Depeche Mode tizennyolcadik turnéja, a zenekar három év kihagyás után lép fel ismét élőben. Az együttes legutóbbi koncertkörútja, a Delta Machine Tour – amit több mint 2,5 millió rajongó láthatott Európában és Észak-Amerikában – egyike volt 2013 legnagyobb és legkelendőbb koncertsorozatainak. A Depeche Mode – amely e turné keretében 2013 májusában lépett fel a Puskás Ferenc Stadionban – először 1985-ben koncertezett Magyarországon, az akkori Volán-pályán.

Ezt tudtad?
Video Singles Collection címmel háromlemezes Depeche Mode DVD jelenik meg november 11-én a Sony Music gondozásában. A Video Singles Collection az első eleme annak a retrospektív gyűjteménynek, amelynek a Depeche Mode hosszú pályafutását, valamint a popkultúrára gyakorolt hatását bemutatja. A gyűjtemény ötvenöt klip felújított verzióját tartalmazza, továbbá négy alternatív, korábban nagy nyilvánosságot nem kapott videót. Minden képanyaghoz egy kísérőszöveg is tartozik, amelyet ebből az alkalomból rögzítettek az együttes tagjai

A közlemény szerint az új turnén a csapat folytatja jótékonysági tevékenységét is, amely annak fontosságára hívja fel a figyelmet, hogy a világon mindenki biztonságos ivóvízhez juthasson.
A Spirit lesz a Depeche Mode tizennegyedik stúdióalbuma, és a Columbia Records gondozásában jelenik meg jövő év elején. Az új lemez producere James Ford, a Simian Mobile Disco alapítója, aki az elmúlt időszakban például a Florence and the Machine-nel és az Arctic Monkeys-zal dolgozott együtt.
A Depeche Mode eddig tizenhárom stúdióalbumot jelentett meg, ezek több mint húsz ország slágerlistáján jutottak a Top10-be. Legutóbbi lemezük, a 2013-as Delta Machine tizenkét országban nyitott a listák első helyén. Több mint 100 millió eladott albummal a Depeche Mode minden idők talán legnépszerűbb elektronikus zenekara.

A Deep Purple énekese Budapesten koncertezik!
Deep Purple zenekar szólóénekeseként híressé vált rock legenda, Ian Gillan 2016. november 8-án ad koncertet Budapesten a Papp László Budapest Sportarénában -Ian Gillan sings Deep Purple-címmel. Előzenekara egy ismert angol együttes, a Papa Le Gál lesz.




Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!