Facebook hozzászólás
287

Gyűjtők, hajrá! Bélyegen a Pink Floyd!

Az ötven éves Pink Floyd tiszteletére bélyegkollekciót adott ki a brit királyi posta.A rockcsapat elmúlt évtizedeinek emléket állító tíz bélyeg szerda óta van forgalomban.

A kollekció darabjain a Pink Floyd ismert albumborítóit és fellépéseiken készített pillanatképek láthatók – írja a BBC online kiadásában. A brit együttes zenéje mellett újító albumborítóival vált ismertté, melyeket vezető grafikusokkal és fotográfusokkal közösen készítettek.

Kép: Pink Floyd facebook oldala

A bélyegeken látható a The Piper at the Gates Of Dawn, az Atom Heart Mother, a The Dark Side of the Moon, a Wish You Were Here, az Animals és a The Endless River című lemezek borítója. A további négy bélyegen turnéfellépéseken, például az 1966-ban a londoni UFO Clubban adott koncerten készített felvételek láthatóak.
A Pink Floyd egyike volt azoknak a zenekaroknak, amelyek elsőként használtak fellépéseiken látványos fényshow-t és kivetítőket.
A rockbandát 1965-ben Roger Waters énekes alapította Nick Mason dobossal, Rick Wright billentyűssel, később csatlakozott Syd Barrett gitáros. 1968-ban David Gilmour gitáros csatlakozott a zenészekhez, röviddel azelőtt, hogy Barrett kilépett. Wright 2008-ban meghalt.

5 dolog, amit nem tudtál a világ legjobb koncertjéről
A Pink Floyd The Wall, vagyis A Fal című rockoperája 1979-ben stúdióalbumként, később színpadi produkcióként, élő albumként és mozifilmként is megjelent. A 2010-2013-as, Roger Waters nevével fémjelzett turné április 22-től DVD-n és digibook formában is elérhető.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Buja növényzet, dúsan zöldellő pázsit? Vajon mi lehet a titka?

Valljuk be bátran, hogy mi, a kertünk szerelmesei már hatalmas izgatottsággal várjuk, hogy végre valóban…

Íme, 2024 legjobb ötletei lakberendezéshez

Ha te is nyitott vagy az újdonságokra, szívesen dekorálod a lakásodat, és érdekelnek a legújabb trendek a…
1 / 3 451

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!