Facebook hozzászólás
497

Gyászfilm, avagy temesd magad művészien

Ebben a furcsa előadásban művész-kísértetek érkeznek egy gyászszertartásra, és műsorszámaikkal vesznek végső búcsút múltjuktól. A Katona József Színház és a Tünet Együttes művészei most együtt temetik saját magukat aSaul fiát jegyző Laokoon Filmgroup és a Tünet Együttes közös produkciójában, a Gyászfilmben.

A magyar és a nemzetközi zsűri is a legjobb táncfilmnek ítélte Szabó Réka, a Tünet Együttes vezetője Gyászfilm című alkotását a 27. MEDIAWAVE Fesztiválon. A 2014-ben bemutatott, képzőművészeti igényű filmben művész kísértetek érkeznek egy temetésre, akik még a túlvilágról is produkálják magukat a gyászszertartáson, amelyről kiderül: az övék. A Gyászfilm a Katona József Színház és a Tünet Együttes koprodukciójában 2010-ben bemutatott Gyász című előadás alapján készült, annak alapgondolata szerint és elemeiből építkezik, de teljesen új képi világot teremt.

Gyászfilm

A tánc és a prózai színház határán sikerrel egyensúlyozó Tünet Együttes rendszeresen fejezi ki magát filmes eszközökkel is. Jelenleg nagyszabású dokumentumfilm készül Sóvirág – avagy a létezés eufóriája című előadásuk próbafolyamatáról, melynek főszereplői a 90 éves holokauszt-túlélő Fahidi Éva, és a kortárs táncszínpadok fiatal sztárja, Cuhorka Emese. A Sírással nem megyünk semmire című film egy őrült vállalkozás krónikája, melyben egy nagyon is jelenidejű kihívás kapcsán tárul fel Éva különleges személyisége, élete és traumáinak sora, huszadik századunk történelme.

A film operatőre az I love Budapest, Hukkle, Fekete kefe és Taxidermia című filmeket is jegyző Pohárnok Gergely, producere az Oscar-díjas Saul fiát jegyző Laokoon Filmgroup. Az itthon ritkán látható, számos külföldi táncfilmfesztivált megjárt alkotás most megnézhető a Kino Café moziban május 17-én 20.00 órakor, az első Szerpentin Táncfilm Fesztiválon.

Kulka kifejezetten élvezte a forgatást! Ez szuper jó hír!
Majd félidejénél jár a Liza, a rókatündér rendezője, Ujj Mészáros Károly második mozifilmje, a X. forgatása. A napokban fejezte be filmbéli munkáját Kulka János, aki kifejezetten élvezte a forgatást. A fordulatokban gazdag, skandináv típusú krimi várhatóan 2018 első felében kerül majd a mozikba.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!