Facebook hozzászólás
260

Gwyneth Paltrow nem szállt fel a Titanicra – most már bánja!

Gwyneth Paltrow korántsem panaszkodhat a karrierjére, de neki is voltak meggondolatlan döntései, amelyek miatt máig bánkódik. Annak néztünk utána, hogy mely főszerepekre mondott nemet, és végül ki vitte sikerre a filmeket helyette.

Hollywoodban ritkán lehet hibázni. Ha sorozatban „rossz” szerepeket választ az ember és bukást-bukásra halmoz, akkor könnyen parkoló pályára kerülhet, ahonnan viszont csak kevesen képesek visszakapaszkodni. A sztárok emiatt nagyon körültekintően választják ki azt az évi egy-két  filmet, amellyel biztosíthatják a helyüket az álomgyári élbolyban.

GwynethPaltrow Kép: wikipédia

Minden színésznő álma, hogy egyszer az életben eljátssza egy nagyszabású, kosztümös film romantikus főhősnőjét, akiért akár az életét is áldozná a szerelme. Paltrow karrierjéből sem maradt volna ki ez a szerep, ha a kilencvenes évek közepén rábólint James Cameron felkérésére, aki őt szemelte ki a Titanic törékeny arisztokrata főszereplőjének. Helyette Kate Winslet aratta le a babérokat és katapultálta magát a figyelem középpontjába világszerte.

A Sylvia sztárját az akciófilmek terén is cserbenhagyta néha az előérzete. 2002-ben őt választották ki a Resident Evil zombikat aprító női főhősének. Paltrow viszont akkoriban inkább a komédiákat részesítette előnyben, így udvariasan visszalépett a filmtől. Milla Jovovich pótolta őt a kamerák előtt, és vele készül el jövőre a sorozat hatodik, lezáró része is. Paltrow hasonlóképpen lemaradt a Charlie angyalai című sorozat alapján forgatott filmről is. Hiába próbálkozott nála Drew Barrymoore, hogy legyen ő az egyik angyal, kategorikusan nemet mondott neki. Angelina Jolie is sokat köszönhet a hezitálásának. Eredetileg Paltrow játszotta volna el a mások identitását magára öltő sorozatgyilkos nyomába szegődő FBI ügynököt az Életeken át című thrillerben. Miután nem tudtak rá várni, Jolie-t pedig nagyon érdekelte a szerep, az utóbbi kapott lehetőséget a bizonyításra.

Gwyneth Paltrow ma már merészebb a szerepválasztásaiban, de a kilencvenes években még ódzkodott többek közt az olyan komédiáktól, amelyen az altesti poénok domináltak. Emiatt mondott nemet a Keresd a nőt jegyző rendezőpárosnak, a Farrelly testvéreknek, és nem akart benne lenni a pornósokról szóló Boogie Nights-ban sem, ahol szerinte túl egyszerű lányt kellett volna megformálnia, szemtelenül sokat megmutató ruhácskákban. Ennek köszönhetően az előbbiben Cameron Diaz, az utóbbi filmben Heather Graham lett a szerencsés, akiért milliók ültek be a mozikba. Bár a Szerelmes Shakespeare főszerepért 1999-ben Oscar–díjat kapott, akár másodszor is övé lehetett volna az értékes aranyszobrocska, ha hajlandó lett volna a női bűnözőkről szóló musical, a Chicago főhősének bőrébe bújni. Miután kikosarazta a producereket, azok Renee Zellwegert szerződtették, akit később Oscarra jelöltek alakításáért.

Hollywoodi szerepcserék – ilyet még nem láttál! Nézd meg!
A filmvilágban mindig lutri, hogy miből lesz kasszasiker. A hollywoodi sztárok gyakran maguk sem biztosak benne, hogy mire kíváncsi a közönség, milyen figurák bőrébe bújva látnák őt örömmel. Emiatt néha lukra futnak választásaikkal, máskor verik a fejüket a falba, hogy egy-egy olyan szerepet adtak vissza, amellyel más nem csupán degeszre keresi magát, hanem akár az Oscar-díjat is megkapja érte.

Bár a lista hosszan sorolható, hogy mi mindenre mondott nemet a kétgyermekes színésznő, azért számtalan olyan filmben is feltűnt, amelyre méltán lehet büszke a több mint két évtizedet felölelő pályafutása során. Ezekből az alkotásaiból nyújt bő áttekintést a Paramount Channel szeptember 11-én. Ezen a napon Gwyneth Paltrow öt filmjét vetítik le. Az Emma (szeptember 11., 17:40) régóta áhított romantikus szerepe volt, amelyben egyik kedvenc írónője, Jane Austen hőse bőrébe bújhatott. A Szívörvény (szeptember 11., 20:00) azért jelent fontos mérföldkövet a karrierjében, mert együtt játszhatott benne nagy szerelmével, Ben Affleck-kel.  A tehetséges Mr. Ripley (szeptember 11., 22:00) szintén jelentős alkotás a pályáján. Alakításáért egyaránt elnyerte a nézők szimpátiáját és a kritikusok elismerését. A szerencse zsoldosai (szeptember 11., 00:40) pedig azért is emlékezetes neki, mert olyan színész nagyágyúkkal dolgozhatott együtt, mint Philip Seymour Hoffman, Samuel L. Jackson és Philip Baker Hall.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!