Facebook hozzászólás
495

Grand Canyon expedíció Dan Snow-val

Grand Canyon expedíció Dan Snow-val kizárólag a BBC Earth csatornán láthtó. Ebben a sorozatban Dan Snow-t követhetjük, ahogy egy komoly kihívásba fog – átélni és felfedezni a világ egyik legnagyszerűbb kalandját: az első valaha tett felfedezőutat a Grand Canyonban a hatalmas Colorado folyó mentén.

Kép a filmből, BBC

A veszélyes próbatételben, Dan Snow egy történészekből és geológusokból álló csapattal együtt megpróbálja végigvinni az egyik legnagyobb kihívást, amelyben rekonstruálják a világ első felfedezőútját a Colorado folyó mentén Grand Canyonban. 1869 óta senki sem bátorkodott belekezdeni a felfedezőútnak és az összes veszélyes zúgán keresztülmenni, ahogyan azt a Wild West csapata egy polgárháborús veterán vezetésével, John Wesley Powell-lel tette meg. Most, körülbelül 150 évvel később, egy új kilenc tagból álló csapat próbálja meg a 450 kilométer hosszú távot.

Az első epizódban, a csapat felfedezi Észak-Arizona gyönyörű sivatagos és egyben veszélyes vidékeit egy antik stílusú, fából készült evező csónakban, amely inkább múzeumba illő darabra hasonlít, mint a vadvizekre.Ahogy áthaladnak Colorado zuhatagain, rálelnek néhány elragadó tényre a régió földtanáról és az amerikai őslakosok múltjáról.

Utazásukban, olyan szemmel látják a Grand Canyon-t, ahogyan azt 1869-ben látták az akkori felfedezők, miközben elvégzik ugyanazokat a felmérési feladatokat a korabeli eszközökkel, egy 19. századi 3D-s kamerával fényképeznek és maga Powell személyes naplóját használják fel, hogy megbirkózzanak az úttörő utazás nehézségeivel.

Tudtad?
A BBC Earth egy globális márka, amely az Egyesült Királyságban és globálisan a világ legizgalmasabb tájaival, történeteivel és karaktereivel ismerteti meg nézőit.

Akárcsak Powelléknek, Dan Snow csapatának is ki van mérve az ideje – 18 napot tölt el a csapat a durva partokon, törött csónakokban, elhárítva közben a skorpiókat és a csörgőkígyókat. De maguk a zuhatagok jelentik a legnagyobb veszélyt a stábtagok életére és a testi épségükre – ráadásul a hatalmas hullámok, az éles sziklák, a veszélyes örvények és víznyelők megtesznek mindent, hogy megállítsák a Canyon és környéke felfedezését.

A Grand Canyon expedíció Dan Snow-val a BBC csatorna magával ragadó természettudományi tematikájú dokumentációs sorozata, amely a modern felfedezők próbálkozásait mutatja be a nagy amerikai kaland rekonstruációjában.

Az új részeket azonban minden vasárnap 17 óra 5 perckor vetíti a csatorna.

A Disney is izgalmas, új vállalkozásba kezdett!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!