Facebook hozzászólás
308

Gólya és a velnessz disznó

Szomjas György filmrendező Dumafilmet forgat a mai magyar valóságról a Gólya és a velnessz disznó címmel, amely társadalmi finanszírozásban készül a Roncsfilm Kettő anyaggyűjtése és előkészítéseként. A filmet várhatóan év végén mutatják be.

Szomjas György tervezi a Roncsfilm Kettő forgatását, de előtte néhány egykori és új szereplővel, köztük Szőke Andrással, Badár Sándorral, Scherer Péterrel, Mucsi Zoltánnal és Hobóval egy hosszabb dumafilmet készítenek Gólya és a velnessz disznó címmel, amelyben a szereplők a józsefvárosi Gólya kocsmában mesélnek egy fröccs mellett olyan vicces történeteket, amelyek jellemzőek a mai világunkra.
A rendező szerint Gólya presszó, ami ma is működik, egy rendkívül emblematikus helyszín az átépülő Józsefvárosban.

A velnessz disznóvágás egy létező, divatos program Kép: Pixabay
A velnessz disznóvágás egy létező, divatos program Kép: Pixabay

„Nagyon érdekes hely, amit ugyan már új épületek vesznek körül, de a Gólya mégis megmaradt az eredeti, régi formájában. Ez volt a fő helyszíne az 1992-ben készült Roncsfilmnek is, de ma is egy nagyon érdekes alternatív romkocsma. Itt forgattunk eddig is és továbbra is itt fogunk forgatni” – mondta, hozzátéve, hogy a szövetkezeti kocsmát 10-12 fiatal üzemelteti. Forgattak például a kocsmában működő Közmunkás Klub egyik eseményén a láthatósági mellények szépségversenyén. De minden este különféle koncertek és programokat is szerveznek.
„A Gólya egy nagyon színes világ, és ebbe akarom belehelyezni ezeket a vicces sztorikat” – hangsúlyozta a rendező, aki emlékeztetett arra is,hogy a disznó egy visszatérő motívuma a Roncsfilmnek, amelyben a disznót nem tudják leszúrni, mert elvesztették a kést, ezért az állatot gázzal elkábították, amitől az felrobbant a levegőben.

„Ezt a szálat viszi tovább Szőke András, aki a dumafilm trailerében beszél a velnessz disznóvágásról, ami ma egy nagyon divatos és létező program, amit rendszeresen hirdetnek és szerveznek. A mai világunknak egy jellegzetes valósága, ami nekem nagyon tetszik és amivel vissza tudunk kapcsolni a régi történethez is.”

Pár hónapja álltak neki a forgatásnak, amely várhatóan két hónapon belül befejeződik és a tervek szerint az év végén mutatják be a filmet. Felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is gyűjtik a vicces történeteket, és a szerdán indult Facebook-oldalon bárki beküldhet olyan humoros sztorikat, amikről úgy gondolják, hogy illeszkedne a Roncsfilm Kettőbe.

Egy kupacban a nagyi, a Quimby és a házi kedvencek
A Quimby valahol ott van a nagymama és a házi kedvencek között, “sz…al bekent aranykeretben, hiszen az élet pelenkával kezdődik és fejeződik be – mondta Kiss Tibi énekes, gitáros, dalszerző az együttes november 26-i jubileumi koncertjének alkalmából tartott sajtótájékoztatón. Mi is ott leszünk valahol az Arénában, a 2,5-3 órásra tervezett cirkuszos-vurstlis ünneplésen!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!