Facebook hozzászólás
178

Fütyülünk a rossz szomszédra

Legtöbben személyes okok miatt döntenek a költözés mellett, de dobogós helyet ért a munkahely közelsége, illetve a változó lakásigény is – derül ki az OTP Ingatlanpont és az NRC Marketingkutató felméréséből.

Modern hálószoba, Kép: pixabay
Ilyen is lehet az új hálószobád, Kép: pixabay

A költözés indokai között a házasságkötés vagy élettársi kapcsolat létesítése fordul elő leggyakrabban. A megkérdezettek ötöde emiatt vált ingatlant. Ami a lakásigények változását illeti: 6% családi házba költözés miatt váltott, de akadnak olyanok is, akiknek a lakás mérete bizonyult kicsinek (4%). A felmérés számaiból az is kiderül, hogy a rossz szomszédság miatt a megkérdezettek alig 0,4%-a szedte a sátorfáját.

A munkahelyek miatti országon belüli költözésről a nagyberuházások kapcsán esik szó leginkább. A munkahely elérhetőségét, mint szempontot az emberek tizede említette költözésének okaként, a számuk növekszik.

– Az elmúlt jó tíz esztendő egyik fontos változása, hogy a válság alatt több mint duplájára nőtt a munkahely miatt költözők száma. Míg 2005 és 2008 között ez 4% volt, addig a 2008 utáni költözések 10%-ában már a munkahely elérhetősége volt a fő indok – ismertette Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője.

A kutatást a 25-69 éves internetezők körében, 1000 ember megkérdezésével, online adatfelvétel formájában, 2015 júniusában végezték.

Pápai zöld, avagy így takarékoskodnak ők
Egyre igényesebbek a szállóvendégek, nemcsak a szépet, a kényelmeset, hanem a környezetkímélőt is keresik! Divat lett a zöldszálló, vagyis az energiatakarékos megoldásokat kereső hotel. Pápán már több mint 10 éve keresik a jó megoldásokat.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!