Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. január 09. 11:00 | Krajcsó Judit

BIZALMAS INFORMÁCIÓK

Furcsa dolgok derültek ki Diana titkos leveleiből

Több ezer fontért kelt el a napokban egy angliai árverésen a néhai Diana hercegnő féltucatnyi bizalmas levele. Érdekes dolgok derültek ki a fiairól is.

Károly brit trónörökös egykori felesége, aki 1997-ben hunyt el egy párizsi autószerencsétlenségben, az 1980-as és az 1990-es években rendszeres levelezésben állt Cyril Dickmannel, a Buckingham-palota köztiszteletben álló akkori főgondnokával, aki fél évszázadon át szolgálta a brit királyi családot e tisztségében.

Harry herceg Kép: facebook

Harry herceg Kép:wikipedia

Dickman hagyatékából a Cheffins aukciósház csütörtökön – más tételek mellett – Diana hat személyes, kézzel írott levelét is árverésre bocsátotta. Az egyik levélben a néhai hercegnő arról számolt be, hogy másodszülött fia, Harry herceg – aki az idén ünnepli 33. születésnapját – annak idején jól érezte ugyan magát az általános iskolában, de rendetlenkedései miatt “állandóan bajba került”.
Ez a levél az aukciós ház 600-900 fontos előzetes árbecslésével szemben 2400 fontért (880 ezer forintért) kelt el a csütörtöki liciten.
A “bajkeverő” jelző Harryre a későbbi években is ráillett: a herceg kamaszként és fiatal felnőttkorában elsősorban botrányos kocsmai tivornyáiról és féktelen ivászatba fulladó bulijairól vált hírhedté, de ma már megbecsült, hadviselt tagja a királyi családnak. Harry, aki kétszer is megjárta az afganisztáni frontot, néhány éve egy lapinterjúban elismerte, hogy csak a hadseregben eltöltött tíz év mentette meg őt “a teljes elzülléstől”.

Kész! Harry hercegnél betelt a pohár!
Harry hercegnek elege abból, hogy mindenki az ő magánéletében vájkál. Ő és a brit királyi család összes többi tagja teljesen tisztában van kivételezett helyzetével, és ő egész életét arra szánja, hogy ezt kiérdemelje, de a magánélethez mindenkinek joga van.

Egy másik, szintén csütörtökön elárverezett, 1984-ben kelt levelében Diana arról számol be Dickmannek, hogy elsőszülött fia, az akkor kétéves Vilmos herceg – aki édesapja, Károly trónörökös után majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz – “imádja” abban az évben született öccsét, és “vég nélkül ölelgeti, puszilgatja” Harryt.
Erre a levélre a Cheffins 400-600 fontos előzetes árbecslést adott, ám a licit 3200 fontnál (1,2 millió forintnál) állt meg.
Az aukcióra bocsátott hat Diana-levél összesen 15 100 fontért (több mint 5,5 millió forintért) kelt el.
(forrás: mti)Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!