Facebook hozzászólás
192

Fény derült a főkönyvelő sötét titkára!

Álnéven megnyerte a cseh nemzeti mezőgazdasági múzeum főkönyvelőjének tisztségére kiírt pályázatot, majd posztján mintegy 10 millió koronával, vagyis körülbelül 110 millió forinttal megrövidítette az intézményt egy rendőrség által körözött férfi Csehországban.

Hét év börtönbüntetést kapott 2009 decemberében Vladimír Prokop azért, mert főkönyvelőként mintegy 10 millió koronával rövidítette meg a második legnagyobb csehországi felekezetet, a Cseh Testvérek protestáns egyházat. Prokopnak tavaly nyáron sikerült megszöknie a börtönből, és azóta is körözi a rendőrség – írta a Magyar Távirati Iroda.

A szökött rab intelligenciaszintje gyengén közepesnek mondható – Kép: sxc

Ez sem akadályozta meg Prokopot abban, hogy Libor Liska néven megpályázza a prágai  agrármúzeum főkönyvelői állására kiírt pályázatot, amelyet meg is nyert. Eva Balastíková múzeumigazgató szerint „Liska” mérnök-közgazdász papírokkal mutatkozott be nála.

Amikor azonban a múzeum számlájáról pénzek kezdtek eltűnni, az igazgató a rendőrséghez fordult. Hynek Jordán szóvivő szerint az eltűnt tízmillió korona az intézmény éves költségvetésének mintegy harmada. A múzeumba érkező rendőrök elől az álfőkönyvelőnek sikerült elszöknie, s a rendőrség továbbra is keresi. A Prokop által két munkahelyén ellopott összesen mintegy 20 millió koronából a rendőrségnek 6 milliót sikerült visszaszereznie a bűnöző lakhelyének átkutatásakor – jelentette a Nova. A rendőrség szerint Prokop tapasztalt bűnöző, eddig már tíz alkalommal került bíróság elé, s lett elítélve.

Az ügy érdekessége, hogy bírósági szakértők szerint Prokop intelligenciaszintje gyengén közepesnek mondható.

Szexuális ragadozók garázdálkodnak a neten!
Könnyű prédájává válhatunk a csalóknak, bűnözőknek és szexuálisan beteg zaklatóknak, mert felelőtlenül és könnyen kiszolgáltatjuk adatainkat és magunkat. Legyünk óvatosabbak!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!