Facebook hozzászólás
215

Fekete lobogók a középületeken

A kormány szombati döntésének megfelelően nemzeti gyásznapot tartanak ma a péntek éjjel Verona közelében történt buszbaleset áldozatainak emlékére. Az Országház előtt reggel ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással felvonták, majd félárbocra eresztették Magyarország nemzeti lobogóját – jelentette az MTI.

Mécsesek, Kép: pixabay
Mécsesek, Kép: pixabay

Budapesten reggel nyolckor a Kossuth téren Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök jelenlétében felvonták, majd félárbócra eresztették Magyarország lobogóját. Ezzel egy időben megkondult a Budapesti Szent István-bazilika Szent István-harangja, Magyarország legnagyobb harangja is. Ez csak a legnagyobb egyházi ünnepeken vagy különösen jelentős alkalmakkor szól, mint például Ferenc pápa megválasztása vagy Paskai László bíboros halála.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint a meghatározott középületeken gyászlobogókat függesztetettek ki. Az iskolákban tanóra vagy külön diákrendezvény keretében méltó módon megemlékezést kell tartani.A tömegközlekedési járművekre fekete szalagot tűztek ki, a Facebook profilképei péntek óta egymás után váltanak feketére.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint a meghatározott középületeken gyászlobogókat függesztetettek ki. Az iskolákban tanóra vagy külön diákrendezvény keretében méltó módon megemlékezést kell tartani.A tömegközlekedési járművekre fekete szalagot tűztek ki, a Facebook profilképei péntek óta egymás után váltanak feketére. A Hír24 azt írta, hétfőn a nemzeti Színházban elmarad az összes program. A jegyeket egy későbbi előadásra váltják majd be. Délután kettőkor az Európai Parlament előtt is félárbócra engedték a magyar lobogót.

Péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, több mint húszan megsérültek. A buszon nagyrészt a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!