Facebook hozzászólás
306

Farkasházi Réka pillangós dalra vágyik

Óriási érdeklődés övezi immár harmadik hete azt az utazó pillangókiállítást, amely a székelyföldi Parajdi Lepkeház jóvoltából költözött Budafok-Téténybe. A Campona Bevásárló és Szórakoztatóközpont vendégeit egy 80 négyzetméteres lepkeház várja, amelyben 750 féle trópusi lepke repked vidáman csiripelő zebrapintyek társaságában. Farkasházi Réka kislányával az első között kereste fel a látványosságot.  

Farkasházi Réka, kislánya és a pillangok, Kép: sajtóanyag
Farkasházi Réka, kislánya és a pillangok, Kép: sajtóanyag

Az énekesnő nyitotta meg azt a rajzkiállítást, amely a Campona és az Anyakanyar.hu oldal által kiírt „Csodás tavaszi kikelet” című rajzpályázat legjobb alkotásaiból készült. A téma, azaz, hogy szárnyaló pillangók szerepeljenek a rajzokon, annyira megihlette az ifjú alkotókat, hogy majd 800 pályamű érkezett, így nem is volt könnyű a választás.

– Ámulva néztem végig én is a rajzokat, annyi fantáziadús és színes alkotások születettek. A pillangók színpompás, könnyed világa engem is elvarázsol, talán nem véletlen, hogy legutóbbi albumunkon, a Tündérvándor című CD borítóján is pillangók röpködnek. Bár konkrétan pillangós dalunk még nincs, nem zárom ki, hogy előbb-utóbb ilyen is születik majd, hiszen éppen a következő album elkészítésén dolgozunk zenekarommal, a Tintanyúllal – mesélte el Farkasházi Réka.

A színésznő zenésztársaival április 30-án, szombaton délután 3-kor búcsúztatja a kiállítást a gyerekekkel, egyben köszönti az anyukákat és nagymamákat. A koncerten felcsendülnek Réka előző két albumának legkedveltebb dalai is, amelyek jórészt kortárs költők megzenésített versei, de hallható lesz majd egy-két ismert feldolgozás is. Anyák napja alkalmából pedig új dallal is készült a csapat, amely természetesen az édesanyáknak mond köszönetet. Farkasházi Réka és a Tintanyúl csapata ezekben a napokban egyébként hatalmas menetelésbe kezd: a következő hetekben országszerte nagyon sok helyen felbukkannak, és koncerteznek, június közepéig több mint 20 helyen lépnek fel. Júniusban stúdióba vonulnak, hogy az év második felére elkészüljön a várva várt új album is.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Kép:sajtóanyag
Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Kép:sajtóanyag

A Camponában a program április 30-án már délelőtt 11-kor elkezdődik. A gyermekeket arcfestés és kézműves sarok várja, ahol pillangós tárgyakat készíthetnek. A Szamóca Kiskertész Tanoda segítségével pillangóbarát növényeket is lehet ültetni, a fotófal előtt pedig pillangószárnyakkal lehet fényképezkedni. A lepkeházat pedig most tekinthetik meg utolsó alkalommal az érdeklődők. A koncert és minden program ingyenes, szeretettel várják a látogatókat elő-majálisozni Budafok-Téténybe!

Tudj meg többet is az utazó lepkefarmról! 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!