Facebook hozzászólás
320

Ezek lesznek 2018 ingatlantrendjei

2018-ra az ingatlanpiac kis emelkedése és stagnálása prognosztizálható. Ha nem befolyásolja a folyamatokat valamilyen külső tényező, akkor várhatóan tetőznek az árak a használt és az új építésű ingatlanoknál is.

Idén várhatóan erősen befolyásolja majd az ingatlanpiacot, hogy elindul sok új építésű társasház előértékesítése. 2017 inkább az építési engedélyekről szólt, néhány társasház felépült ugyan, de az építkezések zöme gyakorlatilag még el sem kezdődött.

Költözés, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa szerint a használt ingatlanok tekintetében az árak tetőzés közelébe érnek. Az ok az új építésű ingatlanoknál keresendő, ugyanis a fizetőképes kereslet jelentős része ezek mellett fog dönteni. Itt szintén maximalizálódhatnak az árak, hiszen erős verseny kezdődik majd meg a vevőkért.

– A négyzetméterárak kerületenként kialakultak már, jövőre fog megállni a növekedés. Ha nem befolyásol minket egy országon kívüli tényező, egy jelentős gazdasági fellendülés vagy az ingatlan típusú befektetések erősödése, akkor 2018-ban a piac pici emelkedése és stagnálása várható, leginkább az év végére – véli a szakember.

Vidéken érdekes a helyzet ilyen szempontból, mivel nem jellemző a nagyszámú társasházak építése szinte sehol, még az észak-nyugati országrészben sem, ezért ezekben a régiókban még kúszhatnak feljebb a használt lakások árai.

Gadanecz Zoltán szerint vidéken jövőre befektetői szempontból több társasházat húznak majd fel, ugyanakkor csökkenhet a használt és az új építésű ingatlanok közötti árkülönbség.
A befektetőknek azt javasolja, használják ki az alku lehetőségét, és keressenek olyan egyedi ajánlatokat, amiben látnak fantáziát, hogy azok átalakíthatóak legyenek saját igényeik szerint.

– Ilyen például, ha vásárolnak egy nagy lakást, és két kicsit csinálnak belőle. Próbáljanak meg olyan paramétereket találni, ami a hétköznapi emberek számára nem látható. Az egyedi ajánlatok és ne a tömegtermékek után kutassanak, mert biztosan lesz olyan, ami jó vételnek számít. Erre több időt és energiát kell áldozni, ezért nem árt, ha van jó ingatlanos ismerősük, aki napi szinten találkozik az újabbnál újabb lehetőségekkel – ajánlotta a GDN alapító-tulajdonosa.

Aranyárban a             bulinegyed
Sörbiciklik ide, hangos romkocsmák oda, a pesti – úgynevezett – bulinegyed lakásárai kitartóan araszolnak fölfelé. A főváros VII. kerületének belső részén nem torpant meg az ingatlanpiaci kereslet, annak ellenére (sem), hogy az elmúlt hónapokban sok ellentmondásos hír jelent meg a lakónegyedről.

Elmondta, hogy sűrűn találkoznak olyan esetekkel, amikor az ingatlant valamilyen hátrányos tulajdonsága miatt nem vásárolják meg azt az érdeklődők, holott, ha egy kicsit mélyebben belegondolnak, az önkormányzattal egyeztetve úgy lehet változtatni az ingatlanon, hogy akár 20-30-40 százalékkal is lehet növelni az ingatlan értékén.

A szakértő az idei évi legjelentősebb ingatlanpiaci változások közé sorolta, hogy kiszámíthatóbb lesz a rövid távú bérbeadás, a Nemzeti Otthonteremtési Közösséggel milliókat lehet majd megspórolni, és hogy az albérleteknél 2018-tól bármekkora bevételnél is csak tíz százalék adót kell majd befizetni, így sokkal biztonságosabb és kiszámíthatóbb lesz kiadni egy lakást.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!