Facebook hozzászólás
249

Ez lesz az őszi szünet legjobb programja

A szünidő egyik legjobb programjának ígérkezik az Országos Rajzfilmünnep. A filmvetítések mellett halloweenbulival, játszóházakkal, interaktív előadásokkal is várják az érdeklődőket november 3. és 5. között, mintegy hatvan helyszínen.

A 15 éves KEDD Animációs Stúdió partnerei segítségével gazdag rajzfilmkínálatot gyűjtött össze és ajánlott fel azoknak az intézményeknek, amelyek nyitottak családi és gyerekprogramok szervezésére – áll a stúdió közleményében, amely szerint a sorozathoz idén 53 városban összesen 60 helyszín csatlakozott több mint 350 programmal.

Mézgáékat is láthatjuk Kép: youtube
Mézgáékat is láthatjuk Kép: youtube

 

A program helyszínei
Budapest, Szeged, Pécs, Miskolc, Veszprém, Nyíregyháza, Mátészalka, Gyula, Hajdúhadház, Fertőszentmiklós, Újszász, Edelény, Dombóvár, Esztergom, Székesfehérvár, Szentendre vagy Zalaegerszeg mellett több Balaton-parti településen, például Keszthelyen, Fonyódon és Siófokon, vagy olyan kisebb községekben is rendeznek programokat, mint Kővágóörs, Badacsonytomaj vagy Mencshely.

A helyszínek változatos műsort állítottak össze a klasszikus és a legfrissebb filmkínálatból, de olyan helyszínek is vannak, ahol Nepp József, a közelmúltban elhunyt kiváló rajzfilmrendező emléke előtt tisztelegnek.

Berettyóújfalun például a Mátyás, az igazságos és a Vízipók-csodapók lesz műsoron, Bicskén olyan modern meséket vetítenek, mint a Messzi észak és az Egy kupac kufli, a budaörsi Zichy Majorban Nepp József emlékére pedig a Kérem a következőt és a Mézga család sorozataiból láthatnak válogatást az érdeklődők. A Budapesti Művelődési Központban az animációs fesztiválok válogatásait élvezhetik az érdeklődők, Hódmezővásárhelyen viszont olyan klasszikus magyar sorozatokkal találkozhatnak, mint A kockásfülű nyúl, a Kíváncsi Fáncsi és a Pom Pom meséi.

Breaking! Előkerült Holle anyó és a kis Vuk
A magyar gyermekek fele naponta találkozik élőszóban, leginkább fél órában elmesélt történetekkel. A mai rajzfilmek helyett az újra köztudatba kerülő diavetítő lehet a jó megoldás az élőszóbeli történetmesélés és a vizuális ingerek együttes jelenlétére a kicsik életében. Ismét előkerülnek a régi meseszereplők!

A filmvetítéseket kiegészítő programok között Bogyiszlón például interaktív előadásokkal és játékos feladatokkal készülnek, Törökszentmiklóson rajzfilmünnepi halloweenbulira várják a közönséget, Pécsen a gyerekek elkészíthetik saját rajzfilmjelenetüket, Újpesten játszósarok, arcfestés és rajzfilmtotó várja a vendégeket, Dombóváron pedig népi fa játékokkal, fejlesztő- és logikai játékokkal lehet megismerkedni.

A Rajzfilmünnephez kapcsolódó pályázatra 14 év alatti gyerekek munkáit várják november 5-ig.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!