Facebook hozzászólás
230

Ez a kombináció a nyerő az álláspiacon

Az álláspiacon egy és három év közötti tapasztalattal és felsőfokú végzettséggel vagyunk leginkább nyerők egy friss felmérés szerint.

Kép:ÉF archív

Továbbra is növekszik az online felületek aránya az álláspiacon, mára az internetes álláshirdetések szinte teljesen átvették a korábbi hirdetési formák szerepét. 2015 első negyedévében 45%-kal több önéletrajzot töltöttek fel a Profession.hu adatbázisba, mint tavaly, és 20%-kal emelkedett a havi látogatók száma. Ezzel párhuzamosan a nyitott pozíciók száma is 9 százalékkal emelkedett és 31 százalékkal több cég adott fel hirdetést.

A legtöbb munkavállalót értékesítési, kereskedelmi pozíciókban keresnek. A meghirdetett állások száma alapján tavalyhoz képest a szakmunka kategória felzárkózott a második helyre. Képzettség tekintetében a leggyakoribb elvárás az 1-3 év közötti szakmai tapasztalat, illetve a főiskolai végzettség.

Hét baki, ami miatt kukában végezheti önéletrajz
Az önéletrajz az egyik legfontosabb eszköz egy új álláshoz. Ennek ellenére sok hibát elkövethetnek az álláskeresők. Megmutatjuk a hét leggyakoribb bakit, amik miatt a kukában végezheti egy álláskereső pályázat.

Jelentősen emelkedett a cégek részéről érkező keresések száma, az adminisztratív munkák a legkeresettebbek

Az értékes munkavállalókért a cégek is egyre több követ megmozgatnak, és rendkívül aktívan használják az online adatbázisokat. A tavalyi első negyedévi adatokkal összehasonlítva a cégek 56%-kal többet kerestek az állásportálra feltöltött önéletrajzok között. Míg a legtöbb pozícióba fejlesztőket, könyvelőket, illetve IT munkatársakat keresnek a cégek, a legtöbb jelentkezés továbbra is adminisztrációs, irodai munkákra érkezik, ezt követik az értékesítés, valamint a gyártás és szállítás kategóriák. Nyelvtudást tekintetve a kereső-kifejezések között az angolt szorosan követi a francia (14%), illetve az olasz (13%) nyelv. A legtöbb hirdetést országos szinten a tanácsadó cégek adták fel, a legnagyobb 10 hirdető között mellettük a Bosch Csoport és a Vodafone szerepeltek.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!