Facebook hozzászólás
194

Európai Ifjúsági Nagy Károly-díj: meghosszabbították!

Február 15-éig lehet beküldeni az ifjúsági projekteket az Európai Ifjúsági Nagy Károly-díjra. Fiatalok olyan projektjeit várják, amelyek előmozdítják az európai egyetértést és integrációt vagy egyszerűen példát mutatnak a közösségként való együttélésre.

Európai Parlament előtt EYE-találkozó Strasbourgban, Kép: wikimedia
Kép: wikimedia

A legjobb projekt 5000, a második helyezett 3000, a harmadik helyezett pedig 2000 euró díjazásban részesül. A díjjal együtt a három győztes meghívást kap egy látogatásra az Európai Parlamentbe – Brüsszelbe vagy Strasbourgba.

Ki jelentkezhet?

A versenyen 16 és 30 év közötti fiatalok vehetnek részt, akik az Európai Unió 28 tagállama valamelyikének állampolgárai, vagy valamelyik tagállamban állandó lakóhellyel rendelkeznek.
Csoportos vagy egyéni részvétel is lehetséges; csoportos jelentkezés vagy nemzetközi projektek esetén a projektet csak egy országban lehet benyújtani.

További információ:

Az Európai Ifjúsági Nagy Károly-díj hivatalos honlapja

A Károly-díj Twitter oldala

Közeleg az európai ifjúsági rendezvény (European Youth Event – EYE) jelentkezési határideje is!

A 2016. május 20-21-ei strasbourgi rendezvényre több mint 50 fajta programmal készülnek a szervezők, amelyet az EYE partnerei és az ifjúsági csoportok ötletei is színesítenek. Lesznek többek között viták, meghallgatások, workshopok, beszélgetés EU-s döntéshozókkal, mindez a következő öt téma köré szervezve:

Háború és béke: Mit lehet tenni a béke érdekében?
Érdektelenség vagy aktív részvétel: Mitől működik jól a demokrácia?
Kirekesztés vagy hozzáférés: Hogyan csökkenthető a fiatal munkanélküliek száma?
Stagnálás vagy innováció: Milyen lesz a munka világa a jövőben?
Siker vagy bukás: Új utak egy fenntartható Európáért?

A 2016-os EYE mottója: „Együtt képesek vagyunk változásokat elérni”. A fiatalok által készített viták utáni javaslatcsomagokat az EP-képviselők megkapják.
A programot ötletbörzék, digitális játékok, koncertek és előadások, illetve a YO!Fest (Ifjúsági Falu és Fesztivál) színesíti.

Ki jelentkezhet?

Fiatal 16-30 év közötti európai polgárok legalább 10 fős csoportokban (egyénileg nem), akik állandó lakcíme a következő országok valamelyikében található:

a 28 EU-tagállam,
uniós tagjelölt országok (Albánia, Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság, Montenegró, Szerbia, Törökország),
szomszédos országok.

Jelentkezési határidő: 2016. január 31. (vasárnap)

A programhoz kapcsolódó további lehetőségek!
A 2016-os európai ifjúsági rendezvény (EYE) további lehetőségeket is kínál az érdeklődők számára: újságírásban járatos, angolul jól író fiatalok illetve grafikai munka iránt érdeklődők jelentkezését várják a szervezők a 2016-os EYE riport elkészítéséhez.

Az EYE 2016 honlapja (angol)

Az EYE 2016 Facebook oldala

EYE 2016 Twitter oldala

Szerkesztői csapatba jelentkezés

Jelentkezés a grafikai munkára

Jelentkezési határidő: 2016. február 15. (hétfő) 12:00.

A fényképezés iránt érdeklődő 18 és 30 év közötti fiatalok egy fotóversenyen is részt vehetnek. Ehhez nem kell mást tenni, mint kinyomtatni az EYE 2016-os logóját és egy tetszőleges helyen lefényképezni azt. A képeket 2016. február 29-ig  lehet elküldeni az eye@ep.europa.eu e-mail címre. A nyertes kipróbálhatja magát az EYE fotóriportereként, és részt vehet a nyitó- illetve záróceremónián is!

Európai jegyzetemet itt találod!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!