Facebook hozzászólás
164

Ettől lesz rendkívüli az idei Eurovíziós Dalfesztivál!

Az Eurovíziós Dalfesztivál történetében a bécsi lesz az első környezettudatos esemény. A cél az, hogy a rendezvény minél kevesebb környezetszennyezéssel járjon.

A fesztiválon kizárólag zöldáramot használnak, külön odafigyelnek arra, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen –  jelentette be a szervező osztrák közszolgálati televízió (ORF) igazgatója, Alexander Wrabetz hétfőn Bécsben.

Környezetbarát papírra nyomtatnak, a fesztivál ajándéktáskáit újrahasznosítható anyagból készítik, és a látogatókat arra buzdítják, hogy a tömegközlekedést vegyék igénybe, hiszen a belépőjegyek egyúttal érvényes menetjegyekként is használhatók lesznek. A díszítést, a szőnyegeket és a növényeket újrahasznosítják, a vendéglátást helyi és biotermékekből biztosítják, az italt visszaváltható poharakban mérik.

Az egyik hazai döntős dal

A környezettudatos rendezvényszervezést az osztrák gazdasági minisztérium koordinálja, amely környezetvédelmi szakértőket bocsát a dalfesztivált szervező ORF rendelkezésére. Andrä Rupprechter tárcavezető szerint ez egy rendkívül jó alkalom arra, hogy bemutassák a nemzetközi zenei világnak, hogy a tömegszórakoztatás magas minőségben is történhet.
Külön figyelmet fordítanak az akadálymentesítésre, az egyes fellépések siketnyelven és hangalámondással is követhetők lesznek.
A Eurovíziós Dalfesztivált hatvanadik alkalommal rendezik meg, a bécsi esemény elődöntőit május 19-én és 21-én, a döntőt május 23-án rendezik.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!