Facebook hozzászólás
163

Etikusabbak a női vezetők

Etikusabb döntéseket hoznak, és kevesebb kockázatot vállalnak a női vezetők egy felmérés szerint. Míg a férfiakat a hatalom és a pénz hajtja, a nőket jobban motiválja a növekedés és fejlődés lehetősége. Már ez is egy ok, hogy több legyen a női vezető.

A felmérésből,- amely a cégek pénzügyi vezetőinek neme, az igazgatótanács nemi összetétele és vállalatok adócsalásról gyűjtött, 1991-2011 közötti adatainak összehasonlításán alapultkiderült, hogy a női pénzügyi vezetők férfi kollégáiknál kevesebb valószínűséggel vesznek részt adóelkerülésben, amely illegális tevékenységhez, például adócsaláshoz vezethet. A kutatás megerősítette, hogy a cégek számára legideálisabb, ha az igazgatótanácsi tagok „kritikus tömege”, legalább 30 százaléka nő, mert így lehet a legtöbb előnyt kihasználni a nemi sokféleségből.

A nőket jobban motiválja a növekedés és fejlődés lehetősége Kép: Pixabay

A tanulmány szerint a nők és a férfiak eltérően értékelik az etikus döntéseket, és összességében a nők etikusabbak és kevesebb kockázatot vállalnak. Ennek egyik oka a felmérés szerint az, hogy a nőket jobban motiválja a növekedés és fejlődés lehetősége, míg a férfiakat inkább a pénz és a hatalom megszerzése hajtja, ami miatt hajlamosak etikai faktorok nélkül, kizárólag gazdasági alapon meghozni a döntéseket.
Megállapítja a kutatás, hogy ha a pénzügyi vezető nő, de az igazgatótanácsban csak férfiak vannak, akkor a pénzügyi vezető neme nem befolyásolja a vállalat adóelkerülési döntéseit. Legalább egy nőnek kell lennie az igazgatótanácsban ahhoz, hogy a női pénzügyi vezető etikusabb döntéseket hozzon. Ugyanakkor férfi pénzügyi vezető és női tagokat is számláló igazgatótanács esetében  a nagyobb adóelkerülési arányt mutatott ki a felmérés.

A női vezetőké a jövő! Ugye nem meglepő?
Egyre nagyobb az igény a „nőiesebb” vezetői stílus elterjedésére, miközben világszerte még mindig válságban van a vezetői kommunikáció. Az európai vezetők a legkevésbé bizakodók a jövőt illetően – állapítja meg egy felmérése

A tanulmány egyik szerzője szerint az eredmények egybecsengnek más kutatásokkal; látszik, hogy mekkora hatással van a döntési helyzetben lévők neme az igazgatótanácsra és annak döntéshozására. Hozzátette: a pénzügyi vezetők általában férfiak, a S&P 500 vezető céget felsoroló listájában csak 10 százalék a női pénzügyi vezetők aránya.
Akkor lehet több női vezető a közeljövőben, ha azok az emberek, akik az ilyen pozíciókba való felvételről döntenek megértik, hogy milyen előnyökkel jár a nők alkalmazása – jegyezte meg a két egyesült államokbeli egyetem, a Wake Forest University School of Business és a University of North Carolina-Wilmington kutatóinak tanulmánya, melyet az amerikai The Atlantic külügyi és gazdasági folyóirat ismertette.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!