Facebook hozzászólás
225

Erzsébet vagy Diána? A britek már tűkön ülnek!

Legszívesebben a Diana nevet választanák a britek Vilmos herceg és hitvese, Katalin hercegnő másodszülött gyermekének, ha a hercegi utód leány lesz.

A gyermek világra jöttét a brit sajtó az udvar félhivatalos utalásai alapján már szombatra várta, ám egyelőre nem érkezett hír arról sem, hogy a hercegnőt beszállították volna a kijelölt kórház, a londoni Paddington városrészben működő St. Mary’s Hospital szülészeti magánklinikájára.
A YouGov közvélemény-kutató cég a The Sunday Times című tekintélyes vasárnapi konzervatív brit lap megbízásából mindazonáltal már megkérdezte az alattvalókat arról, hogy a brit trónutódlási sorban a negyedik helyre kerülő új hercegnőjüknek vagy hercegüknek milyen nevet adnának.

Mi lesz a neve, ha kislány születik?
Kép: Prince George Alexander Louis facebook oldala

Leánygyermek születése esetére a legtöbben, 12 százaléknyian Vilmos 1997-ben elhunyt édesanyja, Diana hercegnő nevét választották. A vizsgálatba bevont 2200 fős mintán belül a második legnépszerűbb leánynév a Charlotte és az Alice, egyaránt 9-9 százalékos szavazataránnyal.
Arra az esetre, ha a házaspárnak György herceg után ismét fia születne, a legtöbben, 13 százaléknyian a James nevet adnák neki, utána az Alexander (8 százalék), majd a Richard és a Louis (7-7 százalék) következik a népszerűségi sorrendben.
A megkérdezettek 25 százaléka leánygyermeknek örülne inkább és mindössze 3 százalékuk szeretné, ha Vilmos és Katalin második gyermeke is fiú lenne, a többség szerint azonban ennek nincs jelentősége.
Ugyancsak alig 3 százalék vélte úgy, hogy a hercegnő a 21 hónapos György születése után túl hamar vállalta második gyermekét; a megkérdezettek 49 százaléka szerint éppen jó az időzítés.
Az alattvalók 68 százaléka helyesli azt a tervet, hogy a helikopterpilótaként dolgozó Vilmos igénybe veszi a hathetes gyermekgondozási szabadságot, amely Nagy-Britanniában az újdonsült apáknak jár.

Ez lesz Katalin és Vilmos kislányának a neve! Jó döntés?
Az már tudjuk, hogy Katalin ismét gyereket vár, ám hogy mi lesz a neme az újabb királyi bébinek, az nem ismeretes. Az viszont már biztos, hogyha leány lesz, akkor a néhai Diana hercegnő és II. Erzsébet királynő nevét viselné majd.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!