Facebook hozzászólás
323

Épülj be az emberpiramisba! Jó kis cirkusz lesz!

Izgalmas és látványos performance-ra készül a Fővárosi Nagycirkusz a Cirkuszi világnap alkalmából. Április 16-án 18 órakor a cirkusz előtt felépül egy emberpiramis cirkuszrajongók, művészek és artisták közös erőfeszítése és munkája, egymásba vetett hite és bizalma, kitartása és összetartozása szimbólumaként.

2007 óta április harmadik szombatja a cirkuszművészet ünnepe. A korábban Európai Cirkusznapnak nevezett esemény híre gyorsan terjedt, és vonzónak bizonyult a Föld minden szegletében, így 2010-től már Cirkuszi világnapként került be a naptárakba.

Minden esztendőben a Cirkuszművészeti Világszövetség (Fédération Mondiale du Cirque) megfogalmaz egy üzenetet, egy célt, egy témát, amelynek kapcsán közös gondolkodásra hívja a világ összes, professzionális keretek között működő cirkuszát. E téma jegyében hoznak létre programokat a Föld minden táján. 2016-ban a cirkuszművészet ünnepe április 16-ra esik, s a Fővárosi Nagycirkusz is – immár hetedik alkalommal –ezzel az izgalmas és látványos performance-szel készül a jeles eseményre.

„Összefogás és együttműködés a jövő cirkuszáért!” – Az idei év üzenetéhez kapcsolódva a Fővárosi Nagycirkusz előtt április 16-án 18 órakor felépül egy emberpiramis cirkuszrajongók, művészek és artisták közös erőfeszítése és munkája, egymásba vetett hite és bizalma, kitartása és összetartozása szimbólumaként. A rendezvényen artistaművészek vezetésével bárki elsajátíthatja a bizalom művészetét, majd átélheti az együtt alkotás eufóriáját.

Az eseményre párokat, családokat, baráti társaságokat várnak, akik legalább két fővel vesznek részt a gúlaépítésben; akik elkötelezett hívei a cirkuszművészetnek; akik jelenlétükkel e művészeti ág megújítására, a nézők, művészek és artisták összefogására kívánják felhívni a figyelmet. A mutatványhoz nem szükséges semmilyen előképzettség, gyermekek, szülők és nagyszülők is bátran kipróbálhatják magukat, több generáció összefogásából épülhet fel a piramis.

Gyere el pároddal, családoddal, barátaiddal 2016. április 16-án 18 órára a Fővárosi Nagycirkusz elé!

Star Wars filmzenék az Arénában – így még nem hallottad!
John Williams világhírű amerikai komponista filmzenéi állnak a középpontban a Budafoki Dohnányi zenekar április 16-i koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában. A műsorban a Star Wars filmzenék kapják a főszerepet, élőben Magyarországon eddig nem hallott teljességben.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!