Facebook hozzászólás
205

Épp ma indul vándorútra a kínai kakas

A kínai horoszkóp szerint a 2017. január 28. és 2018. február 15. közötti időszak a Kakas éve, amit a Magyar Posta bélyegkisíven örökít meg. A kétféle bélyegkép főmotívuma a kakas figurája. A kompozíciót dombornyomás és aranyfólia teszi különlegessé. A kisív Petényi Tibor Zoltán grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült.

A kínai asztrológia szerint a Kakas évében történelmi jelentőségű események várhatóak, melyek az előző évek áldozatos munkájának eredményességét igazolják majd. A gazdaságban lassú, de biztos alapokon nyugvó növekedésre számíthatunk.

Az átlagember szempontjából hasznos és eredményes évnek nézünk elébe. Sokan a testi-lelki egyensúly felé fordulnak, és az egészség megőrzése lesz az egyik legfontosabb szempontjuk. Kedvezni fog ez az időszak mindazoknak, akik hajlandóak keményen dolgozni, kihasználják saját tehetségüket, lehetőségeiket.

Kakas éve bélyeg és boríték, Kép: Magyar Posta
Kakas éve bélyeg és boríték, Kép: Magyar Posta
Eddig tartott a majmok ideje
2016, a kínai horoszkóp szerint a Majom éve, amit a Magyar Posta bélyegkisíven örökített meg. A kisív Rácz-Fodor Katalin grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomda Zrt.-ben készült.

A Kakas évében született ember imád kakaskodni: bátor, büszke, feltűnő és szókimondó. Vágyik az elismerésre, szereti, ha észreveszik. Szorgalmas és életvidám. Szüksége van közönségre, csodálókra, olyan emberekre, akik tanácsot kérnek tőle. Mivel ellentmondást nem tűr, ezért ellenségei is akadnak. A vitákban könyörtelen, és gyakran megbántja ellenfeleit. Sokat olvas, az újdonságok nem kerülik el a figyelmét.

A kínai horoszkópban az egyes jegyek 12 évente ismétlődnek. Legutóbb 2005-ben volt, legközelebb pedig 2029-ben lesz a Kakas éve. A tervek szerint a sorozat 2018-ban a Kutya éve bélyegkibocsátással folytatódik.

(Forrás: harmonet.hu; officina.hu, Magyar Posta)



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!