Facebook hozzászólás
271

Enyedi Ildikó fanyar szerelme Berlinbe megy

Magyar film versenyez az Arany Medvéért a februári Berlinalén. A nagy presztízsű fesztivál hivatalos versenyprogramjában lesz a világpremierje Enyedi Ildikó TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL című, fanyar humorú szerelmesfilmjének. A magyarországi bemutatóra sem kell sokat várni: az új Enyedi-film március 2-ától már országosan látható lesz!

Az 1951-ben alapított berlini filmfesztivál a filmművészet és a filmszakma egyik legfontosabb nemzetközi eseménye. A Berlinale az év első A-kategóriás filmes világtalálkozója, Európa legnagyobb nézőszámú filmfesztiválja, tavaly 337 ezer mozijegyet adtak el a vetítésekre.

Magyar alkotás utoljára 2012-ben szerepelt a Berlinale versenyébe, akkor Fliegauf Bence – Csak a szél című filmje többek között a zsűri nagydíját, az Ezüst Medvét nyerte el.

A február 9-én kezdődő 67. Berlinale zsűrielnöke Paul Verhoeven (Elemi ösztön, Robotzsaru, Elle) forgatókönyvíró-rendező lesz.

Morcsányi Géza, Enyedi Ildikó, Borbély Alexandra, MTI Fotó: Kallos Bea
Morcsányi Géza, Enyedi Ildikó, Borbély Alexandra, MTI Fotó: Kallos Bea

Enyedi Ildikó Balázs Béla-díjas, Érdemes művész filmjeivel több, mint negyven hazai és nemzetközi díjat nyert el korábban, szerepelt Cannes-ban (Az én XX. századom, Arany Kamera díj a legjobb elsőfilmnek), Velencében (Bűvös vadász, Tamás és Juli), Locarnóban (Simon mágus, a Zsűri különdíja) és más meghatározó fesztiválokon. Legutóbbi munkája az HBO-n nagy sikerrel játszott Terápia című sorozat volt, amelyet Gigor Attilával közösen rendezett.

 

 

A Testről és lélekről női főszereplője a Katona József Színház színésznője, Borbély Alexandra, ez az első filmfőszerepe. A férfi főszereplő igazi felfedezés, Morcsányi Géza színházi dramaturg, a Líra Kiadói Csoport igazgatója, aki húsz évig vezette a Magvető Könyvkiadót, így meghatározó alakja a magyar kortárs irodalmi életnek. A filmben olyan kitűnő színészeket láthatunk még többek között, mint Békés Itala, Jordán Tamás, Mácsai Pál, Tenki Réka, Schneider Zoltán és Nagy Ervin. Operatőre Herbai Máté (A nyomozó, Utolsó idők, Kút).

Kész krimi! Vágóasztalon a Viszkis!
Véget értek az Antal Nimród által rendezett A Viszkis című akciófilm felvételei. Az utolsó napokban a Keleti pályaudvar közelében azokat a jeleneteket rögzítették, amikor egy nyaktörő autós üldözést követően a kommandósok próbálják elkapni a rendőrség elől menekülő viszkis rablót. A hetvennapos forgatás ideje alatt az alkotók 620 darab kilencvenes évekbeli autót használtak a felvételekhez, és ezek közül tizenkettőt ripityára is törtek a kamerák előtt.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!