Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. július 02. 13:00 | Krajcsó Judit

SZIMFONIKUS KONCERT

Elvis jövőre meghódítja Budapestet is!

Elvis Presley élete során soha nem lépett fel Európában, ám jövőre a The Wonder of You című produkció halála után 40 évvel most elhozza őt az öreg kontinensre. A világ körüli turné egyik állomása 2018. június 6-án  a Papp László Budapest Sportaréna lesz.

Elvis Presley hangját szimfonikus zenekar kíséri a turné valamennyi állomásán, jövő nyáron Budapesten a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar. A koncerten megjelenik a néhai világsztár özvegye, Priscilla Presley is – közölte a szervező Felhang PR és Produkciós Iroda csütörtökön az MTI-vel.

Elvis, a király Kép: facebook

Elvis, a király Kép: facebook

A The Wonder of You elnevezésű műsor a tavaly ősszel ezzel a címmel megjelent lemez élő bemutatója. A válogatásalbumon a Royal Philharmonic Orchestra kíséretében hangzanak el Elvis Presley világslágerei. Az énekes hangjának utólag szimfonikus zenekari kísérettel történt vegyítése egy évvel korábban kezdődött, amikor 2015-ban If I Can Dream címmel megjelent az első ilyen jellegű album, ezzel Presley – csaknem negyven évvel halála után – ismét vezette a brit lemezeladási listát, immár 12. alkalommal.
A dalok a szimfonikus turnén eredeti formájukban hangzanak el, az énekest régi koncert– és stúdiófelvételekről idézik meg, a koncerten óriási kivetítőn láthatóak korabeli filmfelvételek és fotók. A The Wonder of You című albumon olyan Elvis-slágerek szerepelnek, mint A Big Hunk o’ Love, a Suspicious Minds, a Don’t, az Always On My Mind vagy a címadó The Wonder of You.

A turné keretében jövő júniusban Budapestre jön Elvis Presley özvegye, az elsősorban a Dallas- és a Csupasz pisztoly-sorozatból ismert színésznő, Priscilla Presley, az Elvis Presley Enterprises társalapítója, a The Wonder of You show executive producere. Ő maga is megjelenik a koncerten, és beszélni fog Elvisszel folytatott közös életükről, az énekes legismertebb dalai megszületésének körülményeiről.

A KIRÁLY


Elvis Presley a rock and roll történetének legsikeresebb énekese. Nevéhez mintegy 150 album és kislemez köthető, ezek összesen mintegy egymilliárd példányban keltek el világszerte. Több mint hétszáz dalt vett fel élete során, tizennégy alkalommal jelölték Grammy-díjra, hármat meg is kapott, valamint odaítélték neki a Grammy-életműdíját is. Összesen 636 teltházas koncertet adott Las Vegasban, Európában viszont soha nem lépett fel.

Na mi újság, Wágner úr? Csak nem Fonográf koncert lesz?
A hetvenes-nyolcvanas évek egyik legjobb együttese, a country and eastern stílust képviselő Fonográf 2018. február 16-án a Sportarénában lép fel, 14 év szünet után. A régi dalok, régi hangzásban csendülnek fel, így a legendás zenekarral együtt tombolhatunk majd.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!