Facebook hozzászólás
509

Élsportolók a fitt, egészséges gyerekekért

A Magyar Diáksport Szövetség által szeptember 29-re szervezett iskolai sportnaphoz három élsportoló is csatlakozott. A mozgás örömét hirdető Európai Diáksport Napja tavaly már közel 1000 iskolában került megrendezésre, negyedmillió gyermek részvételével. A szervezők bíznak benne, hogy idén a résztvevő iskolák száma átlépi az ezret, és a gyerekek ismét rengeteg sport- és közösségi élménnyel gazdagodnak.

Az idei diáksport nap három kiemelt helyszínéhez élsportolók is csatlakoznak: Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és EB-ezüstérmes magyar gátfutó volt iskolájába, a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnáziumba tér vissza. Biros Péter személyében egy háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó látogat el Hevesre a Hevesi József Általános Iskolába, míg a négyszeres olimpiai ezüstérmes úszó Cseh László a budapesti Szent László Gimnáziumban sportol majd együtt a diákokkal.

ESSD 2016 bemelegítes Vincze Ottoval
Egy tavalyi bemelegítés Vincze Ottóval Kép: sajtóanyag
Az Európai Diáksport Napja…
…az (ESSD®) arról szól, hogy a regisztrált iskolák diákjai egy szabadon választott tartalmú, legalább kétórás iskolai sportprogramon vesznek részt. Az egyetlen ajánlott programelem az adott évnek megfelelő, idén 2017 méter lefutása. A sportnap célja, hogy a gyerekek megtapasztalhassák a felszabadult, közös mozgás élményét.

„Én még csak most szálltam ki az iskolapadból, így mondhatom, hogy az eddig életemet a tanulás és a sport töltötte ki. Sokan hangoztatják, hogy mennyire nehéz a gimnáziumi, egyetemi éveket összeegyeztetni a rendszeres sportolással. Ez valóban igaz, nekem is járt lemondásokkal, de a sportnak és az egyetemi éveknek is rengeteg élményt és barátot köszönhetek, így mindenképpen megérte.” – nyilatkozta Baji Balázs.

Biros Péter csak nemrégen hagyta el a medencét Egerben, és kezdte meg edzői pályafutását. Emellett kétszeres apukaként abba is belekóstolt már, hogyan lehet a gyerekek életébe beépíteni a rendszeres sportolást: „A mi családunkban egyértelmű volt, hogy a srácok sportolnak, ezt látták tőlem mióta megszülettek. Rengeteg energiájuk van, sokat ülnek az iskolában is, fontos, hogy minden nap mozogjanak, és remélem, ez később is így marad.” – mondta el az egriek példaképe.

„Azért vállaltam el a felkérést és veszek részt az iskolai sportnapon, mert nekünk, ismert sportolóknak kiemelt feladatunk, hogy példát mutassunk az utánpótlásnak. Fontos, hogy minél több gyerekben felébresszük az igényt, a kíváncsiságot, hogy kipróbáljanak akár több sportágat, és találják meg azt, amiben sikeresek, amiben megtalálják az örömüket, a barátaikat. Remélem, ezen a napon is sokan kapnak majd ehhez kedvet.” nyilatkozta Cseh Laci.

2016

Az MDSZ egy vloggerpályázatot is meghirdet a program kapcsán: arra ösztönzik a résztvevő fiatalokat, hogy dokumentálják, hogyan zajlik az Európai Diáksport Napja az iskolájukban, és készítsenek róla videoblogot az #ESSD és #BeActive hashtagek feltüntetésével. Az MDSZ szakmai zsűrije által legjobbnak ítélt pályamunkák készítői értékes Decathlon utalványokkal lesznek gazdagabbak. A pályázati felhívás elérhető ezen a linken, a részletes játékszabályzat itt olvasható, az Európai Diáksport Napjára pedig itt lehet regisztrálni.

Mi Baji Balázs sikerének titka? Elárulta…
Minden várakozást felülmúlt Baji Balázs, aki bronzérmet szerzett a 110 méteres gátfutás döntőjében a londoni atlétikai világbajnokságon. Az állatorvosként is praktizáló magyar sprintert a verseny utáni első hazai nyilvános rendezvényén, a Scitec által támogatott siófoki Fitt Plázson kérdeztük pályafutása eddigi legnagyobb sikeréről és arról, mi minden szükséges annak eléréséhez.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!