Facebook hozzászólás
334

Elrepült az Angyal…

89 éves korában elhunyt Roger Moore. A halálhírt a család közölte a brit színész Twitter-profilján. A Hollywood Reporter jelentését az Index idézte. 

„Mély fájdalommal kell megosztanunk a szörnyű hírt, hogy édesapánk, Sir Roger Moore, ma elhunyt” – olvasható a bejegyésben.

A brit színészt a legtöbben James Bond és az Angyal,  Simon Templar  szerepében ismerték meg, de Tony Curtis oldalán is nagyszerűt játszott a Minden lében két kanál című sorozatban.

Roger Moore, az Angyal egy 1969-es filmkockán, Kép: wikimedia
Roger Moore, az Angyal egy 1969-es filmkockán, Kép: wikimedia

Roger Moore egy ideje rákbetegséggel küzdött, Svájcban halt meg. Zárt körű temetését Monacóban tartják majd.

Az Angyalon nőttünk fel! Monacó, szmoking, csábító hölgyek, bámulatos tengerpart, autók, elegancia őrületes bűntények, és mindig egy a győztes, Ő! Ma is egyik kedvenc jelentem, amikor laza eleganciával lehámozza magáról a búvárruhát, és hófehér szmokingban, kezében pezsgővel, makulátlanul belép az előkelő fogadásra! Szuper! … Persze, ilyen csak a filmekben van! De én akkor voltam gyerek, majd kamasz, és ezek a filmek elkápráztattak! (Nem is nyugodtam addig, amíg el nem jutottam oda! Érdemes volt, tényleg olyan!)

Szenzációs, vidám sorozat volt a Minden lében két kanál is Tony Curtis-szel! Már a főcímzenére összeszaladt a család! Az előkelő angol nemes és a kissé könnyelműnek tűnő, bohókás, de kemény amerikai üzletember párosa a mai napig páratlanul felhőtlen szórakozást jelentett, és jelent ma is számomra. Tegyük hozzá: kiváló volt a magyar fordítás és a két magyar szinkronhang is! Láng József nélkül el sem tudnánk képzelni Roger Moort. A krimi-vígjáték Európában óriási sikert aratott, míg az Egyesült Államokban csúnyán megbukott.

James Bond, Őfelsége 007-ese pedig minidg világelső marad! Nem véletlen, hogy II. Erzsébet a mai napig is az első számú brit Bond-rajongó! 2003-ban lovaggá is ütötte a színészt, így azóta kijár neki a Sir megszólítás. Roger Moore azt mesélte, a ceremónián egy dologra tudott csak gondolni, hogy fél térdről ismét talpra tudjon állni az uralkodó előtt.

A színész többször is járt Budapesten. Szerette a magyar fővárost, és a magyar konyhát!

Betegségével szemben elveszítette a harcot, de a 007-es ügynök néhány nappal ezelőtt még egy jótékonysági árverészt vezetett Londonban. Kalapács alá kerültek az első Bond-film relikviái…

Most ő néz le a vászonról: először készült mozi Adolph Zukorról
A világon elsőként, fiatal magyar alkotók készítettek filmet a Paramount filmstúdió alapítójáról, a magyar származású Adolph Zukorról. A 25 DOLLÁR című rövidfilm a 70. cannes-i filmfesztiválon debütál a szakma előtt. Az egyedi megközelítésű mozit Cannes mellett a legjelentősebb nemzetközi filmfesztiválokon is bemutatják. A 25 DOLLÁR című alkotással újabb magyar rövidfilm készül meghódítani a világot. A fiatal filmesek egy legenda születésének jubileumát is szeretnék előkészíteni, ugyanis jövőre lesz 130 esztendeje, hogy Adolph Zukor, a filmipar megálmodója, a Borsod megyei Ricséről 1888-ban kivándorolt Amerikába.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!