Facebook hozzászólás
263

Élményalapú nyelvoktatás

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Nemzetközi Oktatási Központja idén 16. alkalommal szervezte meg a Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetemet. 

2015. július 26-tól két, illetve négy hetet töltenek el a diákok Pécsett. Az oktatás öt nyelvi szinten folyik, 16 tanár segítségével. A hallgatók a Magyar Ösztöndíj Bizottság, a Pécsi Tudományegyetem ösztöndíjaival, valamint egyéni jelentkezőként érkeznek az egyetemre.

Kép: PTE

A diákok az élményalapú nyelvoktatás módszerét követő kurzusokon sajátíthatják el a magyar nyelv alapjait, illetve a már nyelvi előképzettséggel érkezők elmélyíthetik azt. Az élmény alapú nyelvoktatásban tárgyi tudás és az átélt élmények kiegészítik egymást (múzeumlátogatás, kézműves foglalkozás, természetjárás, tánc- és énektanulás, filmnézés stb.), így a diákok megélik, megtapasztalják a magyar sajátosságokkal megszervezett életet, a számos tartalmas kulturális programot, ahol nem válik el ismeretszerzés és nyelvtanulás. Az élményalapú, tantermen kívüli órák és a nyelvórákon használt tananyag a biztos nyelvi alapokat és ismereteket adnak, valamint a természetes kommunikációra helyezik a hangsúlyt. A heti 40 órás intenzív nyelvtanfolyam egy szóbeli és egy írásbeli vizsgával zárul, melyért nemzetközileg elismert krediteket kapnak a hallgatók.

Ilyen az élményalapú nyelvoktatás, Kép: PTE

Az oktatási tananyag az új, négykötetes MagyarOK tankönyvcsalád (magyar-ok.hu), melynek első kötete 2013 őszén került forgalomba, a második pedig 2014-ben jelent meg. A tankönyvcsalád 2013-ban elnyerte az innovációért járó Európai Nyelvi Díjat.

A 2015-ös Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetemen 28 ország hetven polgára képviselteti magát. A program zárásaként 2015. augusztus 22-én, Orfűn nyújtjuk át a sikeres vizsgát tett hallgatóknak az oklevelüket.

Tudtad?
Sokszor évekig tanulunk egy nyelvet, csak rosszul! Itt olvashatsz róla!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!