Facebook hozzászólás
462

Elment a legkedvesebb sziklaöklű

Bud Spencer emlékére ma este 21.30-tól a Kincs, ami nincs című filmet vetíti az RTL Klub. A TV2 a Tények után a Piedone Egyiptomban című vígjátékkal emlékezik Carlo Pedersolira.  

Bud Spencer, kép: ytimg
Bud Spencer, kép: ytimg

A legendás olasz színész június 27-én, 86 éves korában hunyt el – a hírt fia jelentette be. Giuseppe elmondta, csendben, párnák közt családjában halt meg, utolsó szava ez volt: köszönöm…

Carlo Pedersoli, 1950, Kép: wikipedia
Carlo Pedersoli, 1950, Kép: wikipedia

Bud Spencer 1929-ben született Nápolyban, eredetileg Carlo Pedersoli néven. Nemcsak tanulmányaiban, hanem a sportolói karrierjében is sikert sikerre halmozott. 16 évesen ugyanis már egyetemi hallgató volt, előbb vegyész-, majd jogi karra járt. Mell-, és 100 méteres gyorsúszásban hazájában bajnoki címet nyert, az olasz vízilabda-válogatott tagjaként pedig negyedik helyezést ért el az Európa-bajnokságon. Visszavonulása előtti utolsó vízilabda-mérkőzését egyébként épp a magyar válogatott ellen vívta a Margit-szigeten.

1967-ben kezdődött színészi pályafutása, összesen 77 filmben szerepelt. Ebből 16-ot Terence Hillel. A színész egy olasz lapnak azt mondta a hír hallatán: a legjobb barátomat veszítettem el!

Az RTL műsorváltozása miatt az X-akták című sorozat legújabb évada július 5-én, kedd este lesz látható az RTL Klubon.

Új sorozat
Maria címmel új, délutáni sorozatot indított a TV2. Egy írástudatlan mexikói lány érdekesen, romantikusan alakuló életét mutatja be. Itt olvashatsz róla!
A TV2-n is műsorváltozás lesz!
A Humorkoktél helyett az 1979-ben készült Piedone Egyiptomban című filmet vetítik. A legendás vígjáték közvetlenül a Tények után indul 19.25-kor, és az eredeti, rég hallott Bujtor István szinkronnal kerül adásba.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!