Facebook hozzászólás
379

Ellenszél és lázadás

E két szó jellemzi Bagdy Emőkének, az ország egyik legismertebb pszichológusának életét, munkásságát. Demcsák Zsuzsa új könyvének egyik szereplője megható őszinteséggel vall a kirekesztettségről, a küzdelmeiről, a hitről. 

Bagdy Emőke közeli fekete-fehér képe, Fotó: Bali Sándor
Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, professor emeritus, Fotó: Bali Sándor

Ma már sokan a szót sem ismerik: osztályidegen. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, professor emeritus, számtalan kitüntetés birtokosa igazi szerető családban nőtt fel, mégis mindenért háromszor többet kellett küzdenie. Hiába volt kitűnő tanuló, származása miatt sehol sem látták szívesen.

Csak a gyógytornászképzőbe vették fel, amiért ma is hálás. Ott jött rá, bámulatos dolgokra képes az ember, ha meg akar gyógyulni! Ez a gondolat fordította a pszichológia felé Bagdy Emőkét.

A hit mindig is nagy szerepet játszott az életében. Nemrég civil gyűjtést indított, hogy gyermekkora színhelyén, Pesterzsébeten protestáns ősei emlékére református templom épülhessen. Ott szeretne elmondani egy imát. Meg akarja köszönni, hogy rátalált küldetésére.

Demcsák Zsuzsa – immár – harmadik kötetében olyan emberekkel készített interjút, akik számunkra valóban Példa-Képek. Mondataik elgondolkodtatnak. Beszélgetése Bagdy Emőkével szerintem mindenkit megérint – és nemcsak azért, mert közeledik a karácsony!

A napokban jelent meg Krizsó Szilvia interjúkötete is, amelyhez a Radnóti Színház Libikóka című beszélgetős műsorának anyagából válogatott szereplőket, sikeres embereket.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!