Facebook hozzászólás
359

Éjszakai pillangók elefánttal

Augusztus 28-án rendezik az Állatkerték Éjszakáját szerte az országban! 11 település 12 bemutatóhelyén gyönyörködhetünk a legcsodálatosabb teremtményekben, ismerkedhetünk életükkel, szokásaikkal. Ezúttal két budapesti programot ajánlunk figyelmedbe!

 

Kép: Wikimedia

FŐVÁROSI ÁLLAT- ÉS NÖVÉNYKERT:

Este 7-től egészen éjfélig várják azokat, akik szeretnének részt venni az Állatkertek Éjszakája programjain. Az Állatkert klasszikus területén, a Nagyszikla belsejében található Varázshegyben, valamint a Holnemvolt Parkban is programok és látnivalók sokaságát kínálják a szervezők!

A különleges események közül említést érdemel a rendkívüli esti elefánttréning (19:30-kor) és a fókabemutató (20:00). Etettél már orrszarvút vagy zsiráfot? Most kipróbálhatod! Ugyancsak különleges  látványetetésben lesz részed az akváriumban a pirájáknál, a murénáknál és az óriás arapaimáknál. Lesz vombatles, az éjszakai pillangókat bemutató program, óriáskígyó simogatás, látványetetés a tapíroknál, az óriásvidráknál és a sörényes hangyászoknál is.

 

Kép: Pixabay

Az állatgondozók munkájába is bepillantást nyerhetsz: a Mérgesházban például kígyókezelési, etetési, illetve eszközbemutatót tartanak a mérgeskígyókkal foglalkozó szakemberek. Tizenkét különböző helyszínen az állatgondozók segítségével ismerkedhetsz meg az állatkerti munka kulisszatitkaival. A Varázshegyben bemutatók és előadások sokasága várja az érdeklődőket, de lesz ott térhatású vetítés, időgép szimulátor és sok más érdekesség. Sőt, a gondozók segítségével testközelből ismerkedhetsz meg a világ legérdekesebb rovarjaival. A Holnemvolt Park játékai is működnek majd, köztük az esti kivilágításban pompázó hullámvasút! A programot a lángidomárok tűzzsonglőr bemutatója, illetve buborékvarázs, valamint – több helyszínen – fényfestés teszi teljessé.

BUDAKESZI VADASPARK:

19 órától várják a látogatókat. Óránként indulnak majd a 45 perces vezetések 19:30, 20:30, 21:30 és 22:30 órai kezdettel, amelyek keretében tapasztalt szakvezetők segítségével nyerhetsz bepillantást az éjszakai vadaspark titkos életébe. Néhány állat „éjszakai üzemmódra van kalibrálva”, vagyis akkor kezdik el a napi tevékenységüket, amikor mi emberek már befejezzük, de a többiek éjszakai életmódjáról is megtudhatsz egy-kér érdekességet!

Kép: Wikipedia

 

 

Az éjszakai túrán érdekes és igen szórakoztató szakvezetésen vesznek részt a látogatók, akik a meglepett állatok csodálkozó és lebegő fénypárként világító tekinteteinek is szemtanúi lehetnek. A bejárattal szemben 19:00-23:00 óráig interaktív játszópult is működik majd. Például dobozokba rejtett tárgyakat kell felismerni tapintás alapján, vagy szaglás alapján fűszeres csomagokat lehet megtalálni „Illatozoo ládákban”, amely az állatok éjszakai érzékelését segíti megismerni. Fénycsapdázással pedig az éjszakai rovarok életébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők.

Budapesten még a Tropicarium is részt vesz a Állatkertek Éjszakáján! Holnap az ottani programot is ismertetjük! Olyan jegyet is lehet vásárolni, amelyik mindhárom helyszínre érvényes lesz ezen az estén!

Az Állatkertek Éjszakájáról itt is olvashatsz részleteket! És az is érdekelhet, hogy Nagy-Britanniában igen élénkké vált a sünközélet!

 


 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!