Facebook hozzászólás
201

Egyszer volt, hol nem volt az Öcsi bácsi…

A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai címmel mesekönyv jelent meg Puskás Ferencről, az Aranycsapat legendás csatáráról. A könyv Öcsi bácsi gyerekkorát mutatja be.

Az Alexandra Kiadó gondozásában „Szökjünk ki focizni!” alcímmel megjelent könyv a legismertebb magyar labdarúgó, Puskás Ferenc kisiskolás időszakát mutatja be – a sok-sok csínytevéssel együtt. A történetek hitelességét az adja, hogy Puskás Ferenc húga, a most 87 éves Puskás Éva a kitűnő labdarúgó gyerekkorának eddig sosem hallott részleteivel szolgált.

Puskás Ferenc Kép: Pixabay

„Öcsi tulajdonképpen szófogadó, de eleven gyerek volt, a foci kedvéért pedig hajlandó volt megkerülni a szabályokat. Örülök, hogy egy ilyen kedves mesekönyv mutatja be a gyerekkorát, mert tanulságos a története, ezért minden korosztálynak ajánlom” – nyilatkozta a könyvről Puskás Éva.
Puskás Ferencet már kisgyerek korától legendás barátság fűzte csapattársához, Bozsik Józsefhez, akinek fia, Bozsik Péter is számos olyan titkot árult el a szerzőnek a városi házak mögötti, „grundos” életről, melyeket még annak idején odahaza hallott.
„Ha van sportoló, aki megérdemli, hogy mesekönyvet írjanak róla, akkor az feltétlenül Öcsi bácsi” – jelentette ki Bozsik Péter, aki szerint a kötet által a barátság is más fogalmat kap. Mint mondta, bízik benne, hogy a könyv hatására a mai gyerekek is jobban megszeretik a futballt.
A kiadványhoz Mayer Tamás készített illusztrációkat. Feladatát nehezítette, hogy Puskás Ferencről csak két gyerekkori fénykép maradt fenn, az egyik még kétesztendős, a másik pedig 14 éves korából.
A mesekönyv megírásakor Kemény Kristóf felhasználta a Puskás-szakértő Szöllősi György évtizedes kutatási anyagait is. Utóbbi elmondta, hogy újabb izgalmas és humoros kalandok bemutatásával tervezik a sztori folytatását is.

Az emberi agy boldogságra hangolható
Az aggodalmaskodás, a pesszimizmus, a félelemre programozott, állandóan a veszélyeket fürkésző beállítódás velünk született tulajdonságunk, de lehet változtatni rajta. Ez a könyv segítség abban, hogyan formálhatjuk át pozitív lelkiállapotokra agyunkat.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!