Facebook hozzászólás
407

Egy megtalált élet történte

A több mint 6000 rendezőt magába tömörítő Amerikai Rendezők Céhe Garth Davist választotta az év legjobb elsőfilmes rendezőjének az Oroszlán című filmért. Tavaly ezt a díjat Nemes Jeles László kapta a Saul fiáért. Megtartotta díjátadó gáláját az Amerikai Operatőrök Szövetsége is, ahol szintén az Oroszlán diadalmaskodott, Greig Fraser lett az év legjobb operatőre.

Oroszlán, könyborító, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

Mi történik akkor, ha egyszer csak egy zakatoló vonaton találjuk magunkat, és azt sem tudjuk, merre robogunk? Ha nem emlékszünk a kisváros nevére, ahonnan elindultunk? Mi lesz velünk, ha Kalkuttába keveredünk, és a múltunkról semmiféle információnk nincs? Szárú, az ötéves indiai kisfiú egy szerencsétlen véletlen folytán India egyik legveszélyesebb városába kerül. Volt otthona, most nincs semmije. Mit várhat az emberektől, az érzéketlen tömegtől? Vajon túl lehet-e élni azokat a megpróbáltatásokat, amelyek elé az élet állítja őt? Hogy juthat el egy kisfiú Indiából Ausztráliába? Képes lesz új életet kezdeni? Találkozhat még valaha az édesanyjával? Megtudhatja-e egyáltalán, hol élte le élete első öt évét? Vajon ki lehet az igazi oroszlán?

Oroszlán, stábfotó
Oroszlán, stábfotó

Az Oroszlán Saroo Brierley valós története a kitartásról, az önfeláldozásról és a hitről. A kötet már nálunk is megjelent. A könyv alapján készült a többszörös díjnyertes filmet Nicole Kidman, Rooney Mara és Dev Patel főszereplésével már nálunk is vetítik!

3 sikeres nő, akikről még biztosan hallani fogunk
A Glamour Women of the Year idei jelöltjei között nagyon sok olyan fiatal nő van, aki még alig múlt húszéves, de máris hatalmas szakmai sikereket tudhat maga mögött. Elbűvölő személyiségük kivételes tehetséggel párosul, emiatt szavazták őket az olvasók a legjobb jelöltek közé. Közülük most Stahl Barbara, Karin Dragos, és Kurta Niké osztották meg gondolataikat a fiatalon sikeressé válás útjáról és esetleges nehézségeiről.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!