Facebook hozzászólás
209

Egy elborult elme lenyűgöző alkotásai

A Faun labirintusa,  A hobbit: Váratlan utazás, vagy a hamarosan DVD-n is elérhető Bíborhegy – csak néhány sikerfilm azok közül, amelyek a zseniális Guillermo del Toro „elborult elméjéből” pattantak ki. Legyen szó rendezésről vagy forgatókönyvírásról, a mexikói mozigyáros tudja, mitől lesz elképesztően izgalmas vagy épp vérfagyasztóan dermesztő egy alkotás. Íme öt kihagyhatatlan del Toro produkció, amiről nem érdemes lemaradnod a fantasy és horrorfilmek rajongójaként.

 

Földön túlról rád tekintő nő, filmkocka a Bíborhegyből
Filmkocka a Bíborhegyből

Pokolfajzat (Hellboy)

A Guillermo del Toro tollából és rendezésében született pokolian jó filmben Hellboy-t (Ron Perlman) – akit arra teremtettek, hogy a gonoszt szolgálja – megmentik náci „gazdáitól” és segítenek kibontakoztatni telepatikus képességeit, hogy azt a jó védelmében használja. A piros testű, nagydarab, önimádó antihősnek mindig helyén van a szíve, és ezt a 2004-es debütálást követően két év múlva, a második epizódban újfent megmutatta. Figyelem, a hírek szerint már készül a Pokolfajzat harmadik része!

Faun labirintusa (El laberinto del fauno)

Mit tehet a polgárháború utáni Spanyolországban egy fiatal lány, akinek szadista mostohaapja Francót szolgálja, és aki nem lát kiutat a szenvedéseiből? Új otthona mögött felfedezett labirintusba, és egy még talányosabb, bizarr mesehősökkel teli világba menekül, ahol egy mágikus királyság elveszett hercegnőjének képzelheti magát. Mindez csak álom vagy maga a valóság? Az igazságért Oféliának három próbát kell kiállnia, de ami a Faun labirintusában vár rá, arra senki nem készítette fel.

A hobbit: Váratlan utazás  (The Hobbit: An Unexpected Journey)

Nők egy 1800-as évek beli konyhában, filmkoca a Bíborhegy c. filmből
Részlet a Bíborhegyből

A hobbitok saját, külön bejáratú története hatvan évvel A gyűrűk ura-trilógia eseményei elé repíti vissza a nézőt Középföldére. Zsákos Bilbót meggyőzi Szürke Gandalf, hogy kísérje el a tizenhárom törpét és szerezzék vissza a Magányos Hegyet Smaugtól. A Martin Freeman főszereplésével készült mozit már csak azért is érdemes megnézni, mert 2012 negyedik, és minden idők 18. legmagasabb filmes bevételét produkálta.

Tűzgyűrű (Pacific Rim)

A 2013-as produkció a klasszikus értelemben vett fantasy-ből az űrbéli kalandok világába kalauzol. Ebben a végletekig eltúlzott sci-fiben del Toro minden eddiginél rémisztőbb szörnyeket vitt a filmvászonra, amelyek a Csendes-óceán mélyén nyílt átjárón keresztül viszik közelebb a Földet az apokalipszishez. Itt már csak a neuronhidakkal összekapcsolt pilóták által irányított gigantikus robotok segíthetnek.

Egy szerelmespár, filmkocka a Bíborhegy c. filmből
Bíborhegy – részlet a filmből

Bíborhegy (Crimson Peak)

Az elmúlt évek egyik legzseniálisabb, legintelligensebb ijesztgetős filmje, vagyis a horror műfaj rajongói számára kötelező darab! Egy családi tragédiát követően a fiatal, túlérzékeny írónő (Mia Wasikowska) figyelmét felkelti a jóképű angol lord (Tom Hiddleston), aki megkörnyékezi  a szépséget. A lánykérést gyors házasságkötés követi, ami után egy romos, zárt ajtókkal és titkokkal teli kastély falai közé költöznek – csakhogy a kúriában ott él a lord vénkisasszony nővére (Jessica Chastain) is! Bár a halott édesanyja szelleme óva inti a főhősnőt a két testvér egyre nagyobb befolyásától, ám a teljesen összezavarodott ifjú hölgyet egyre mélyebbre rántja az érzelmi örvény, és a végzetét nem kerülheti el. Vagy mégis? A Bíborhegy február 23-ától már Magyarországon is elérhető minden technikán!

Kern Mozija
Hallottad, hogy sikerrel vetítik Kern András moziját? És azt hogy a parádés szereposztásban ott játszik Eszenyi Enikő is. És mit gondolsz, mit mondott a filmről?

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!