Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. május 10. 17:00 | László Márta

A SIKER KAPUJA

Egy 14 éves magyar lány is indul San Remoban

Claudia képviseli Magyarországot a híres versenyen, ahonnan már számos világsztár karrierje indult. 8. alkalommal rendezik meg a San Remo Junior Nemzetközi Vetélkedőt, ahol a 14 éves Castagno Claudia Raquel képviseli Magyarországot. Claudia és mentora, Marcellina énekesnő már az olasz városban készülnek. 

Marcellina már kicsi kora óta ismeri és követi a kislány zenei tevékenységét. Legutolsó felvétele olyan nagy hatással volt az énekesnőre, hogy elhatározta, támogatni fogja a fiatal tehetséget. Benevezte a fesztiválra, ahol is a szervezők és egy szakmai zsűri kiválasztotta Claudiát, így Jazz ének kategóriában fog 18 ország fiatal tehetségével versenybe szállni.

Claudia, Kép: Marcellina sajtó

Claudia, Kép: Marcellina sajtó

A megmérettetés a híres Ariston színházban lesz, és Claudiát, mint a többi versenyzőt is a sanremoiszínfónikus zenekar fogja kísérni. Arthur Hamilton dalát a „Cryme a river”-t fogja előadni, melynek a zenei hangszerelését a kiváló zenész Hárs Viktor készítette el.

Castagno Claudia Raquel 2002 októberében született Budapesten és hogy vérében zene folyik, le sem tagadhatja. Édesapja Castagno Louis argentin származású énekes-gitáros előadóművész, édesanyja pedig Garai Glória artista-előadóművész, Dr. Garay Attila lánya. Tehát a nagypapa a hajdani népszerű Weiner Leó, és Szabó Gábor díjas jazz-zongorista énekes. Claudia pici kora óta aktívan részt vesz szülei művészi életében. 2007-ben Brunner Zsolt DJ. figyelt fel legelőször csilingelő hangjára, és gyermeklemezt készített Claudiának (“Csicsi” –Pimpinkin), melyet 2008-ban az EMI lemezkiadó cég adott ki és olyan sikeres lett, hogy 2009-ben Fonogram díjra is jelölték.

Claudia már 8 éve tanul zongorázni és 4 éve pedig énekelni. Most a Rajkó Tálentum alapfokú művészeti iskola növendéke, de ebben az évben felvették a Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium Jazz-ének szakára, ahol szeptemberben kezdi majd el a tanulmányait. Több énekverseny győztese, például a ceglédi Gigasztár 2015, Orchidea 2015, kerületi népdaléneklési versenyek stb. Olyan neves művészekkel állt már egy színpadon, mint Falusi Mariann, Horgas Eszter, Class Jazz Band. Kedvenc zenei stílusa a jazz, mert nagypapája zenéje rendkívül nagy hatással van rá, de mivel félig Argentin származású, a latin zene is a szíve csücske.

Claudia júniusban Budapesten is fellép majd Marcellina jótékonysági koncertjén, amellyel a Vakok Állami Intézetének javára gyűjtenek, s ahol a főszereplő a fehér bot, a fehér fény, és a fehér szaxofon lesz.

Claudia és Marcellina San Remoban, Kép: Marcellina sajtó

Claudia és Marcellina San Remoban, Kép: Marcellina sajtó

– A koncertsorozat célja a jótékonysági adomány mellett a figyelem felhívása a vakok és gyengénlátók életének nehézségeire.

Jön a Queen novemberben!
A magyar fővárosban is fellép a világhírű Queen együttes és Adam Lambert énekes európai turnéja keretében. A közös produkció először lesz látható Magyarországon november 4-én a Papp László Budapest Sportarénában.

Személyes érintettségem miatt tudom, hogy egy vak ember, bár látásában korlátozva van, mégis ugyan olyan nagy dolgokra képes, mint mi, látó társai. Fontos, hogy ne megkülönböztessük látássérült embertársainkat, hanem egyenrangúnak tekintsük és segítsük őket, hogy legyen lehetőségük olyan teljes életet megélni, mint bármelyikünknek. Számomra ez a legfontosabb üzenete a koncertsorozatnak. Emellett pedig nagy büszkeséggel tölt el, hogy a jó ügyért magyar közönség előtt léphetek fel. Hálás vagyok a Vakok Állami Intézete, illetve a Fény a Sötétben Alapítvány dolgozóinak azért, hogy egy emberként álltak a jótékonyság ügye mellé – emeli ki Marcellina a koncertsorozat fontosságát.Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!