Facebook hozzászólás
877

Ebben nem mi vagyunk az elsők – de nem is bánjuk!

A világ legdrágább bevásárlóövezete a bérleti díjak alapján a New York-i Fifth Avenue, megelőzve a hongkongi Causeway Bay környékét. A mi Váci utcánk a negyvenedik helyen van.  

Mintegy 65 ország 330 legdrágább kiskereskedelmi helyszínét állítja rangsorba évente a Cushman & Wakefield tanulmánya. A kimutatás szerint a Fifth Avenue felső szakaszán a kiskereskedelmi üzleteknek az egy négyzetméteres éves bérleti díja 29,82 ezer euró, mellyel New York új rekordot állított fel a valaha mért legmagasabb kiskereskedelmi bérleti díjak tekintetében.

New York legdrágább utcája

A második helyezett hongkongi Causeway Bay övezetben 23,3 ezer euró a tarifa.

A hongkongi Causeway Bay

Harmadik helyen a párizsi Champs-Élysées áll 13,23 ezer eurós négyzetméterenkénti bérleti díjjal

A párizsi Champs Elysees az előkelő 3. helyen

Magyarországról a Váci utca jutott be, amely 2014-ben a negyvenedik helyen áll a tavalyi 42. hely után. Idén a Váci utcában négyzetméterenként 1140 euró volt az éves bérleti díj.

A Váci utca is bejutott az élvonalba a 40. helyen

A tanulmány szerint az elsődleges kiskereskedelmi bérleti díjak átlagosan 2,4 százalékkal növekedtek a 2014 szeptemberét megelőző 12 hónapban. A gyenge gazdasági aktivitás hatással volt némely piacra, míg más területeket a strukturális változások befolyásoltak. A 330 vizsgált hely közül 227 helyen stagnáltak vagy nőttek a bérleti díjak. A világ nagyobb turistaforgalmat lebonyolító városai pedig folyamatosan fejlődnek, és a főbb márkák háborúznak a legjobb üzlethelyiségekért.

Zöld hurok New York körül! Komposztáló szigetek építését tervezik
New York mesterséges komposztáló szigetekkel, „zöld hurok” rendszerrel akarja megoldani a hulladékgazdálkodását. Tíz mesterséges zöld sziget alkotná a komposztáló rendszert: belül hulladékfeldolgozó rendszer működne, a tetőn pedig parkok, kertek létesülnének.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!